Η ανακύκλωση στο επίκεντρο συνάντησης

Η ανακύκλωση στο επίκεντρο συνάντησης

Με τον Γενικό Δ/ντή και Δ/νων Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (E.E.A.A.) Γιάννη Ραζή, τον Τεχνικό Δ/ντή Βασίλη Μακρίδη και τον Δ/ντη Marketing Δημήτρη Παπασωτηρίου συναντήθηκε στην Αθήνα ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης & Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης στο Δήμο Ηρακλείου, που σύμφωνα και με τα στοιχεία της Ε.Ε.Α.Α. είναι άκρως ικανοποιητικά, το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού, η συμμετοχή των «μεγάλων παραγωγών» (αεροδρόμιο, ΠαΓΝΗ, κ.α.) στα προγράμματα ανακύκλωσης, η περαιτέρω ανάπτυξη των νέων ρευμάτων που έχουν δημιουργηθεί στο Ηράκλειο (γυαλιού, χαρτιού, κ.α.), η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων, κ.α.

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης τόνισε: «Όπως έχει γίνει πλέον αντιληπτό, στο Δήμο Ηρακλείου στηρίζουμε και προωθούμε την ανακύκλωση με όλες μας τις δυνάμεις. Αναπτύσσουμε νέα ρεύματα, επεκτείνουμε τα δίκτυα συλλογής, εκσυγχρονιζόμαστε και ενημερώνουμε τους δημότες για κάθε τι το νέο που φέρνουμε στην πόλη και στοχεύουμε στην καθιέρωση συνείδησης «Διαλογής στην Πηγή». Έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες κυκλικής οικονομίας, όπου τα απορρίμματα μετατρέπονται σε χρήσιμα υλικά και που τίποτα δεν πάει χαμένο. Τα αποτελέσματα είναι θετικά, οι συμπολίτες μας είναι ευαισθητοποιημένοι και ανταποκρίνονται, πάντα όμως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Με τη συνεργασία και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, τα στελέχη της οποίας βρίσκονται δίπλα μας, υποστηρίζουν τις ενέργειές μας και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό, ευελπιστούμε σε ακόμα θετικότερα αποτελέσματα»