NEWSLETTER Δεκεμβρίου 19

Ορισμένα από τα σημεία της κοινοβουλευτικής – και όχι μόνο – δραστηριότητας του Δεκεμβρίου 2019, που ίσως ενδιαφέρουν:

 

  • ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ παρεμβάσεις & ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ προς Υπουργούς, για ζητήματα που μας αφορούν

Επαναφέρει το ζήτημα αλλαγής του θεσμικού πλαισίου στον έλεγχο οχημάτων ο Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης

Με τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων να δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος των «πειραγμένων» μετρητών ΙΧ, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης επαναφέρει μαζί με την Βουλευτή Φλώρινας Θεοπίστη Πέρκα, το ζήτημα αλλαγής του σχετικού θεσμικού πλαισίου. «Η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων του Υπ. Υποδομών & Μεταφορών

Την ανανέωση των συμβάσεων εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ ζητούν 28 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Χάρης Μαμουλάκης

Την ανάγκη ανανέωσης των συμβάσεων εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ, που απασχολούνται μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ για άνεργους πτυχιούχους 22 – 29 ετών, καθώς και την αναγκαιότητα επιπλέον προσλήψεων που θα συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου, αναδεικνύουν με ερώτησή τους προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών υποθέσεων και Υγείας, 28 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανανέωση των συμβάσεων 600 επικουρικών ιατρών και η προκήρυξη θέσεων μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ, στη Βουλή με ερώτηση 46 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Τις επιπτώσεις της μείωσης των διαθέσιμων πιστώσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπ. Υγείας, που έχει ως συνέπεια να διακυβεύεται το εργασιακό μέλλον 600 επικουρικών ιατρών, καθώς και την αναγκαιότητα άμεσης προκήρυξης των 904 θέσεων μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ, αναδεικνύουν με ερώτησή τους 46 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τοποθέτηση Χάρη Μαμουλάκη στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο τα συζήτησης για το φορολογικό νομοσχέδιο (video)

Τοποθέτηση στο ν/σ «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπ. Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις» (video)

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης Χάρη Μαμουλάκη – Σταύρου Αρναουτάκη 

Για όλα τα μεγάλα ζητήματα του ν. Ηρακλείου συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη.

Ο κίνδυνος αποκλεισμού υποψηφίων από προκήρυξη του ΑΣΕΠ, στη Βουλή με ερώτηση 33 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Το πρόγραμμα ενίσχυσης των περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων στη Βουλή με ερώτηση 37 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος ενίσχυσης των ημερησίων και εβδομαδιαίων περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων αναδεικνύουν με ερώτησή τους προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, 37 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ν/Σ για τα κόκκινα δάνεια – Οι τοποθετήσεις στην αρμόδια Επιτροπή (video)

Κόκκινα δάνεια: Τεράστιες οι κοινωνικές συνέπειες από το νέο νόμο της Κυβέρνησης ΝΔ – Η τοποθέτηση του Εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη (video)

Οι Κυβερνητικές παλινωδίες στο πρόγραμμα Φιλόδημος και το μέλλον των έργων ύδρευσης και αποχέτευσης του ν. Ηρακλείου, στη Βουλή με ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη

Το πρόβλημα της ομαλής συνέχισης ενταγμένων έργων ύδρευσης και αποχέτευσης των Δήμων της Π.Ε. Ηρακλείου στο πρόγραμμα Φιλόδημος, αναδεικνύει με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση για την αξιοποίηση της περιοχής των Ληνοπεραμμάτων μετά την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης (video)

Επανέρχεται ο Χάρης Μαμουλάκης στο θέμα ανανέωσης των συμβάσεων των νέων επιστημόνων που απασχολούνται μέσω ΟΑΕΔ σε δημόσιες υπηρεσίες

Επανέρχονται, αναδεικνύοντας ξανά την αναγκαιότητα παράτασης του ειδικού προγράμματος του Ο.Α.Ε.Δ. που αφορά 5.500 νέους επιστήμονες, οι οποίοι καλύπτουν νευραλγικές θέσεις διαφόρων υπηρεσιών, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης και Θεοδώρα Τζάκρη.

Τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2020 (video)

Χάρης Μαμουλάκης για δηλώσεις Στεφανή: «Από πότε η θετική εικόνα μιας χώρας υποδοχής προσφύγων, αποτελεί μειονέκτημα;»

Με αφορμή τη συνάντηση του Ειδικού Συντονιστή για το προσφυγικό, Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκ. Στεφανή με αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους της Κρήτης, τις Κυβερνητικές προθέσεις κατάργησης του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων «ΕΣΤΙΑ» αλλά και τις ξενοφοβικές δηλώσεις του Υφυπουργού, ο Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Η Κυβερνητική φιλοσοφία, ότι η φιλοξενία προσφύγων μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ δεν στέλνει σωστά μηνύματα καθώς δημιουργεί θετική εικόνα για τη χώρα μας ως υποδοχέα προσφύγων, οπότε και πρέπει να σταματήσει το πρόγραμμα, βρίσκει κάθετα αντίθετη την πλειονότητα των πολιτών της Κρήτης. Στον τόπο μας, έχουμε αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι διαθέτουμε και ανθρωπιά και αισθήματα φιλοξενίας. Χάρη δε στο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες «ΕΣΤΙΑ», πετύχαμε να φιλοξενούμε τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες κατατρεγμένες οικογένειες, με αξιοπρεπέστατες συνθήκες διαβίωσης. Λυπούμαστε που ο Ειδικός Συντονιστής για το προσφυγικό έχει τέτοιες απόψεις, μας θλίβει το γεγονός ότι η Κυβέρνηση ΝΔ οδεύει στο να κάνει την Ελλάδα «ουρά» της Ευρωπαϊκής ακροδεξιάς και μάλιστα σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα. Τους διαφεύγει όμως μια ουσιαστική «λεπτομέρεια»: Το φιλότιμο και τα αισθήματα αλληλεγγύης των Κρητικών, δεν αλλάζουν με Κυβερνητικές εντολές».

Οι καθυστερήσεις στην καταβολή χρηματοδοτήσεων έργων του ΠΔΕ, στη Βουλή με ερώτηση 23 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες στις καταβολές χρηματοδοτήσεων έργων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αναδεικνύουν με ερώτησή τους προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, 23 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ανάδειξης προβλημάτων της Κρήτης και πολιτικής επικαιρότητας

Στο Ράδιο Κρήτη 101.5 και τη δημοσιογράφο Ρένα Σημειαντωνάκη (ηχητικό)

Συνέντευξη στον Ρ/Σ Στο Κόκκινο 105.5

Για το σχέδιο «Ηρακλής» και την πώληση των κόκκινων δανείων σε ξένα funds χωρίς να προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος αν και δημιουργεί συνθήκες υποχρέωσης του ελληνικού δημοσίου αξίας τουλάχιστον 12 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή «ενάμιση μνημόνιο ουσιαστικά», μίλησε Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Συνέντευξη στην ΕΡΤ3 (ηχητικό)

 

  • ΑΡΘΡΑ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Μήνυμα Χάρη Μαμουλάκη για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

Συλλυπητήρια δήλωση για τον Γιώργο Δεικτάκη

Ανθρώπινα Δικαιώματα – Τα θεμέλια του πολιτισμού μας!

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΒΟΑΚ: Ακόμα περιμένουμε…

Χάρης Μαμουλάκης

Φιλοξενία ή ξενοφοβία; Ο κρητικός λαός ξέρει την απάντηση

Προϋπολογισμός αδικιών και ανισοτήτων

Το 2019 φεύγει κι ακόμα περιμένουμε την «κάθοδο Μητσοτάκη-Καραμανλή» για τον ΒΟΑΚ