NEWSLETTER Νοεμβρίου 19

newsletter Σεπτέμβριος 19

Ορισμένα από τα σημεία της κοινοβουλευτικής – και όχι μόνο – δραστηριότητας του Νοεμβρίου 2019, που ίσως ενδιαφέρουν:

 

  • ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ παρεμβάσεις & ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ προς Υπουργούς, για ζητήματα που μας αφορούν

 

Αρχαιολογικός χώρος του Κρουσώνα, στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Ερώτηση προς την αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, ζητώντας ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι με τις ανασκαφικές εργασίες στην περιοχή Κούπος του Κρουσώνα, καθώς και την σχεδιαζόμενη ανάδειξη και αξιοποίηση του σημείου, με τη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας και των φορέων.

 

Οι καθυστερήσεις σε έργα στο Λασίθι, στη Βουλή με ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Το πρόβλημα καθυστέρησης σημαντικών εγγυοβελτιωτικών έργων στο νομό Λασιθίου αναδεικνύουν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών οι Κρητικοί Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η αλλαγή θεσμικού πλαισίου για τον έλεγχο οχημάτων με «πειραγμένα» χιλιόμετρα, στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ελέγχου οχημάτων με «πειραγμένα» χιλιόμετρα, φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

 

Απάντηση Καραμανλή σε ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη για τα ηλεκτρικά πατίνια

Απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή 33 ακόμα βουλευτών, με θέμα την απουσία θεσμικού πλαισίου για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών και μέσων μικρο-κινητικότητας έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

 

Η τσικουδιά στο επίκεντρο συνάντησης του Χάρη Μαμουλάκη με στελέχη του αγροτικού κόσμου – Η νέα ΚΑΠ ‘21 – ’27, η συνδεδεμένη ενίσχυση και ο στόχος να γίνει η τσικουδιά προϊόν ΠΟΠ Κρήτης

Συνάντηση εργασίας με το Προεδρείο της Ομάδας Αμπελουργών Ηρακλείου και τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου – Ε.Α.Σ.Η., πραγματοποίησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Ηρακλείου Τάσος Βρέντζος και Μύρων Χιλιετζάκης αντίστοιχα, καθώς και ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ.Η. Σταύρος Γαβαλάς, συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα του κλάδου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προετοιμασία εν’ όψη της νέας ΚΑΠ για την περίοδο 2021 – 2027, με στόχο των αμπελουργών, μεταξύ άλλων, την ένταξη της τσικουδιάς στο καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης, ως ένα καθαρά αμπελουργικό προϊόν, ένα προϊόν που δημιουργείται χωρίς βιομηχανική επεξεργασία και προσθήκες, με απόλυτα φυσική διαδικασία.

Πρόθεση του Βουλευτή Χάρη Μαμουλάκη, είναι τις αμέσως επόμενες ημέρες να καταθέσει σχετική ερώτηση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας μόνιμη λύση στα θεσμικά ζητήματα, αλλά και να προωθήσει τον χαρακτηρισμό της Κρητικής τσικουδιάς, ως προϊόν ΠΟΠ.

 

Η ατμοσφαιρική ρύπανση και οι τρόποι αντιμετώπισής της, στη Βουλή με ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Το μείζον ζήτημα της αυξανόμενης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις πόλεις, τις επιπτώσεις της στην υγεία των πολιτών και τη σύνδεσή της με την κλιματική αλλαγή, φέρνουν στην Βουλή με ερώτησή τους 32 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι Βουλευτές Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης.

 

Η ακύρωση Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής στη Βουλή με ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Την ακύρωση του πανελληνίου μαθητικού διαγωνισμού δημιουργικής γραφής με θέμα «Ουπς! Αλλάζω φύλλο για μια ημέρα» αναδεικνύουν με ερώτησή τους προς την υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων, 14 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Αναπάντητα ερωτήματα για τον ΒΟΑΚ από τον Κώστα Καραμανλή στον Χάρη Μαμουλάκη (video)

Χάρης Μαμουλάκης

Δεν υπάρχει σχεδιασμός ούτε χρονοδιαγράμματα για τον ΒΟΑΚ, όπως φάνηκε από τις (μη) απαντήσεις που έδωσε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη με θέμα «Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τους δύο εν εξελίξει διαγωνισμούς για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ)». Δεν υπάρχει όμως, ούτε και ενιαίο έργο «από Καστέλι μέχρι Σητεία», όπως έλεγε μέχρι χθες η Κυβέρνηση ΝΔ, αφού – παρά το ότι κατηγορούσαν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για αυτό – «σκέφτονται» να το χωρίσουν σε τρία τμήματα: Από Χανιά μέχρι Άγιο Νικόλαο, από Καστέλι Κισσάμου μέχρι Χανιά και από Άγιο Νικόλαο μέχρι Σητεία!

 

Ερώτηση για την κακή λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης είναι έργο κοινής ωφελείας και ο μοναδικός ΧΥΤΑ της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να δέχεται όλα τα απορρίμματα των Δήμων που υπάγονται σε αυτή, ενώ συχνά εξυπηρετεί και γειτονικούς ΟΤΑ, σε παραβίαση του ΠΕΣΔΑ ΠΚΜ που προβλέπει την λειτουργία αντίστοιχης μονάδας Νοτιοανατολικά. Ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης περιλαμβάνει τέσσερις κυψέλες εναπόθεσης αστικών απορριμμάτων και τα συνοδά έργα αυτών.

 

Με ερώτηση του Βουλευτή Χάρη Μαμουλάκη, στη Βουλή το ζήτημα βιωσιμότητας των προγραμμάτων φιλοξενία προσφύγων σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Κρήτη

Με ερώτηση του Βουλευτή Χάρη Μαμουλάκη, στη Βουλή το ζήτημα βιωσιμότητας των προγραμμάτων φιλοξενία προσφύγων σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Κρήτη

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή – την οποία συνυπέγραψαν 25 ακόμη βουλευτές – με θέμα τη «Βιωσιμότητα προγραμμάτων φιλοξενίας προσφύγων σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Κρήτη», απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

 

Ερώτηση για την άμεση υλοποίηση του έργου για το κλειστό γυμναστήριο στο Τυμπάκι

Ήδη από τον περασμένο Ιούνιο έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση ύψους 2.890.000 ευρώ για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο Τυμπάκι. Πρόκειται για έργο που δημοπρατήθηκε το 2010 και που με ευθύνη των Κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παρέμεινε για πολλά χρόνια στα συρτάρια.

 

Οι καθυστερήσεις στο πλαίσιο λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων στη Βουλή, με ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη

Το ζήτημα ολοκλήρωσης του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας ενεργειακών κοινοτήτων και μικρών ανεμογεννητριών μέχρι 60 kW, φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με ερώτηση που απευθύνεται στον αρμόδιο Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη και την οποία συνυπογράφουν 23 ακόμα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ανεπαρκή τα μέτρα προστασίας των Ελληνικών επιχειρήσεων από την κατάρρευση της Thomas Cook

Την ανεπάρκεια των μέτρων στήριξης των Ελληνικών επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιά από την κατάρρευση της Thomas Cook, αναδεικνύουν με ερώτησή τους 21 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στη Βουλή η αναγκαιότητα ανανέωσης των συμβάσεων νέων επιστημόνων που απασχολούνται στο σχετικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Στη Βουλή φέρνουν την αναγκαιότητα παράτασης του προγράμματος του Ο.Α.Ε.Δ. για την απασχόληση 5.500 νέων επιστημόνων σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης και Θεοδώρα Τζάκρη.

 

Ελεύθερη πρόσβαση σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για τρίτεκνους και πολύτεκνους ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης

Την αναιτιολόγητη κατάργηση της δυνατότητας δωρεάν επίσκεψης σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για τα παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, αναδεικνύει με ερώτησή του προς τους υπουργούς Πολιτισμού & Αθλητισμού και Οικονομικών, ο Βουλευτής ν. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης.

 

Ερώτηση για την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων του δημοσίου τομέα από 48 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη, 48 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν ενημέρωση για την πορεία αξιοποίησης του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης «ΗΛΕΚΤΡΑ».

 

Τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, στη Βουλή με ερώτηση 16 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

 

Την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Πρόνοιας ζητούν 21 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

 

Τοποθέτηση στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου – Δευτέρα 18/11/19 (video)

Το εθνικό πρόγραμμα εφαρμογής της χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων στη Βουλή με ερώτηση 36 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Τις καθυστερήσεις και την αναβλητικότητα της Κυβέρνησης στην υλοποίηση του πλάνου ανάπτυξης χωριστού ρεύματος οργανικών υπολειμμάτων που ξεκίνησε η προηγούμενη Κυβέρνηση, αναδεικνύουν με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, 36 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ποια πρόσωπα ωφελούνται και ποια περιουσιακά στοιχεία υπόπτων ή κατηγορουμένων αποδεσμεύονται με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, ζητούν να μάθουν 44 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, 44 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν ενημέρωση σχετικά με το ποια είναι τα πρόσωπα που ωφελούνται από την πρόσφατη αλλαγή του Ποινικού Κώδικα με την οποία αποδεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία υπόπτων ή κατηγορουμένων για πολύ σοβαρές κακουργηματικές πράξεις (πλαστογραφίες, απάτες, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κλπ).

 

Με άρωμα Κρήτης η συζήτηση και η νέα τοποθέτηση του Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής (video)

Οι ελλείψεις καθηγητών στα Καλλιτεχνικά Σχολεία στη Βουλή με ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη

Την ολιγωρία της κυβέρνησης στην κάλυψη των κενών στα Καλλιτεχνικά Σχολεία όλης της χώρας (μεταξύ αυτών και στο Ηράκλειο) αναδεικνύει με ερώτησή του προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.
Στην ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν 29 ακόμα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται αναφορά στο ότι τέτοια προβλήματα είχαν εκλείψει τα προηγούμενα χρόνια και με την ολιγωρία που επέδειξε φέτος το Υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων χάνουν πολύτιμες διδακτικές ώρες.

 

Μόνιμες θέσεις στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των φορέων του δημοσίου ζητούν 48 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με ερώτησή τους προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, 48 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ενημέρωση σχετικά με το εάν προτίθεται να προχωρήσει η Κυβέρνηση στη σύσταση μόνιμων θέσεων στον τομέα της καθαριότητας των φορέων του δημοσίου. Ζητούν επίσης ενημέρωση σχετικά με το εάν θα επιμείνει η Κυβέρνηση ΝΔ στην αποδεδειγμένα αποτυχημένη λογική εκχώρησης των υπηρεσιών αυτών σε ιδιωτικές εταιρείες, καθώς επίσης και εάν θα υπάρξει μέριμνα προκειμένου να ληφθεί υπόψη η σημαντική προϋπηρεσία που διαθέτουν οι νυν απασχολούμενοι στον τομέα της καθαριότητας, εντός  των δυνατοτήτων που παρέχει το Σύνταγμα και η σχετική νομολογία.

 

Η τοποθέτηση του Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη στο σ/ν για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τη ΔΕΗ, τη ΔΕΠΑ και τις ΑΠΕ

Τι απάντησε η Υπουργός στον Χάρη Μαμουλάκη για τον αρχαιολογικό χώρο του Κρουσώνα

Η συστηματική διερεύνηση του αρχαιολογικού χώρου Κούπου στον Κορυσώνα, δεν αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού λόγω κόστους, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε στον Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

 

Η απώλεια ηλεκτρονικών αρχείων & μητρώων της Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού στη Βουλή με ερώτηση 28 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Με ερώτησή τους προς την αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, 28 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ενημέρωση σχετικά με την ζημιά που προέκυψε και τα αρχεία των αθλητικών φορέων που χάθηκαν, έπειτα από την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε το σύστημα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

 

Οι ελλείψεις καθηγητών στα Μουσικά Σχολεία, επανέρχονται στη Βουλή με νέα ερώτηση 35 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου

Μετά την πρόσφατη ερώτηση που απηύθυνε στην Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης με θέμα τις ελλείψεις καθηγητών στα Μουσικά Σχολεία, το σημαντικό αυτό πρόβλημα επανέρχεται στη Βουλή με νέα Ερώτηση 35 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ανάδειξης προβλημάτων της Κρήτης και πολιτικής επικαιρότητας

 

Στο radio 98,4 με αφορμή το ακροδεξιό κάλεσμα για… μπάρμπεκιου (!) έξω από το ΚΥΤ Διαβατών (ηχητικό)

Χ. Μαμουλάκης: Γυρνούν fast-track την Ελλάδα στο 1960-1970

Στο Κόκκινο

  • ΑΡΘΡΑ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

 

1η Νοεμβρίου – Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων: Ας διαδώσουμε την ιδέα!

1η Νοεμβρίου – Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων: Ας διαδώσουμε την ιδέα!

Οι ιδιωτικοποιήσεις στους ΟΤΑ και οι επιπτώσεις σε πολίτες και εργαζομένους

 

Διεθνής Ημέρα για τον Τερματισμό της Ατιμωρησίας για τα Εγκλήματα κατά των Δημοσιογράφων

Διεθνής Ημέρα για τον Τερματισμό της Ατιμωρησίας για τα Εγκλήματα κατά των Δημοσιογράφων

Απαξίωση της πολεοδομικής νομοθεσίας

Μπουλντόζες και στην Παιδεία από τη ΝΔ – Καταργούν ακόμα και τμήμα που ήδη λειτουργεί στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Άμεσα αντέδρασε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης στην απόφαση της Υπουργού Παιδείας να καταργήσει 6 τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Κρήτης).

 

Μαύρος Οκτώβρης για τους εργαζομένους με ρεκόρ 18ετίας σε απολύσεις και μερική απασχόληση

Ο χειρότερος Οκτώβριος από το 2001 για την μισθωτή εργασία στη χώρα μας, ήταν αυτός του 2019, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας.

Το σερί των αρνητικών επιδόσεων της Κυβέρνησης ΝΔ στην εργασία συνεχίστηκε και τον Οκτώβριο του ’19, όπου και καταγράφηκε ρεκόρ απολύσεων 18ετίας (!) με 126.000 περίπου χαμένες θέσεις εργασίας. Τον ίδιο μήνα, είχαμε και την μεγαλύτερη έκρηξη της μερικής αλλά και της εκ περιτροπής εργασίας.

Ο Χάρης Μαμουλάκης για τη Διεθνή Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού

Διεθνής Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού

Χρόνια πολλά Ηράκλειο

 

12 Νοεμβρίου – Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών

 

Μήνυμα του Βουλευτή Χάρη Μαμουλάκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

 

Άρθρο: Υπαρκτός «Μητσοτακισμός»

Μήνυμα Χάρη Μαμουλάκη για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

 

Βία κατά των γυναικών: Ταμπού και πολιτικές ισότητας

Βία κατά των γυναικών: Ταμπού και πολιτικές ισότητας

Άρθρο: Ρουσφέτια, μονοπώλια και κοινωνική μεροληψία

Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ για την πρωτοβουλία προώθησης της οδικής ασφάλειας