Οι δυσλειτουργίες στο λιμάνι του Ηρακλείου, λόγω της καθυστέρησης ορισμού νέας Δ/σης στον ΟΛΗ, στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στον Ο.Λ.Η. λόγω του μη ορισμού νέας Διοίκησης από την Κυβέρνηση και τον κίνδυνο να χαθούν χρηματοδοτήσεις άνω των 2 εκ. ευρώ από τα εν εξελίξει έργα στο λιμάνι του Ηρακλείου, επισημαίνει με αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πατρίς (Τρίτη 7/1/20), υπάρχει πρόβλημα με το πρόγραμμα POSEIDON MED II (που υλοποιείται από το 2015), το έργο της προστασίας του προσήνεμου μόλου (από την πλατεία 18 Άγγλων έως το φρούριο Κούλε), το έργο επισκευής τμήματος του κρηπιδώματος που είχε καταρρεύσει το 2018 μέσα στο ενετικό λιμάνι, καθώς και στο ζήτημα της συνεργασίας ΟΛΗ – Δήμου Ηρακλείου, με τη μίσθωση του χώρου στάθμευσης των οχημάτων για τη χρήση των mini bus.

Υπενθυμίζεται ότι η Δ/ση του Ο.Λ.Η. έχει υποβάλει την παραίτησή της από τις 30/7/19, με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ να έχει αποστείλει και σχετική ευχαριστήρια επιστολή προς τον κ. Απ. Φιλιππή. Από τότε μέχρι σήμερα όμως, δεν έχει οριστεί νέα Δ/ση, με αποτέλεσμα ο ΟΛΗ να παραμένει ουσιαστικά «ακέφαλος» ενώ τα προβλήματα συσσωρεύονται στο λιμάνι του Ηρακλείου.

 

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης ζητάει ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών για τις ενέργειες που προτίθεται να προβεί, έτσι ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω δυσάρεστες συνέπειες για την τοπική κοινωνία.