Ενημέρωση για την ανακύκλωση στο 2ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού

Ενημέρωση για την ανακύκλωση στο 2ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών των δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου για τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης απορριμμάτων, από την Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας.

Σήμερα Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χάρης Μαμουλάκης με στελέχη της Υπηρεσίας επισκέφτηκαν το 2ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αλικαρνασσού και παρουσίασαν στους μαθητές τους ενδεδειγμένους τρόπους ανακύκλωσης και τα ειδικά ρεύματα που έχουν αναπτυχθεί στην πόλη, απαντώντας ταυτόχρονα σε ερωτήσεις των μικρών παιδιών.

Σκοπός αυτών των επισκέψεων, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη σχολική χρονιά, είναι να γνωρίσουν οι μαθητές – αλλά και μέσω αυτών οι γονείς – τους διαθέσιμους τρόπους ανακύκλωσης στο Ηράκλειο, τα πολύπλευρα οφέλη και τα αποτελέσματα που προκύπτουν, αλλά και να ενισχύουν τη συνολική προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος που καταβάλλεται.

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Χάρης Μαμουλάκης ανέφερε: «Όλοι νομίζω πως συμφωνούμε στην άποψη ότι από τα παιδιά μπορεί να ξεκινήσει μια «επανάσταση» στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα απορρίμματα. Γι’ αυτό και πραγματοποιούμε τις συγκεκριμένες ενημερώσεις, με στόχο να κατανοήσουν καλύτερα οι μαθητές την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης, τα ρεύματα που έχουμε αναπτύξει στον Δήμο Ηρακλείου – τους κίτρινους κάδους ανακύκλωσης χαρτιού, τους μπλε κώδωνες συλλογής γυάλινων μπουκαλιών, την ανακύκλωση των τόνερ, – αλλά και για τον γνωστό μπλε κάδο ανακύκλωσης, την κομποστοποίηση, κ.α. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για την συνεργασία που έχουμε αναπτύξει, αλλά και να εκφράσω την αισιοδοξία που προκύπτει αβίαστα μέσα από αυτές τις ενημερώσεις και τις συζητήσεις που κάνουμε με τα παιδιά, ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα πολύ καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και το περιβάλλον».