Σημεία συγκέντρωσης για καπάκια από μπουκάλια στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου

Σημεία συγκέντρωσης για καπάκια από μπουκάλια στο κέντρο της πόλης

Η Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης & Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση της εθελοντικής ομάδας ΑΤΑΧΤΟΙ και τοποθέτησε σε κεντρικά σημεία της πόλης, ειδικούς πλαστικούς κάδους συγκέντρωσης καπακιών μπουκαλιών.

Τα σημεία που τοποθετήθηκαν πιλοτικά οι πρώτοι 4 κάδοι των 120 Lt με το ειδικό στόμιο, είναι:

·         Έξω από την Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη (στη γωνία με την οδό Δαιδάλου)

·         Στην οδό Αγίου Τίτου (πίσω από το Δημαρχείο)

·         Στην οδό 25ης Αυγούστου (λίγο πριν και λίγο μετά από την Τράπεζα της Ελλάδας)

Η παραπάνω ενέργεια συγκέντρωσης καπακιών είναι μια πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας ΑΤΑΧΤΟΙ που εξελίσσεται τα τελευταία 3 χρόνια και με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, στόχος είναι να επεκταθεί και σε άλλα σημεία της πόλης.

Τα πρώτα αποτελέσματα της συλλογής είδαν από κοντά ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης & Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης και ο υπεύθυνος της εθελοντικής ομάδας ΑΤΑΧΤΟΙ Σαράντης Σιμάκης οι οποίοι και τόνισαν ότι βασικό κριτήριο για την επιτυχία του προγράμματος, είναι να υπάρξει σεβασμός στην προσπάθεια από τους πολίτες και να ΜΗΝ απορρίπτουν σε αυτούς τους κάδους άλλα απορρίμματα (οργανικά ή ανακύκλωσης), παρά μόνο πλαστικά καπάκια από κατάλληλα μπουκάλια.

Αξίζει αν τονιστεί πώς όλα τα καπάκια που θα συγκεντρώνονται στους ειδικούς κάδους, θα διατίθενται από την εθελοντική ομάδα για να ενισχύουν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.