Χάρης Μαμουλάκης Χάρης Μαμουλάκης Χάρης Μαμουλάκης
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΧΑΡΗΣ
  • ΝΕΑ
  • Γνώμη
  • Videos
  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
iSYRIZA

Pleese add the sidebar teamplate

  • Αρχική
  • /
  • exada
  • /
  • Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των αδικιών του σ/ν για τις μικροπιστώσεις, στην αρμόδια Επιτροπή από τον εισηγητή Χάρη Μαμουλάκη (video)

Facebook-f Linkedin-in Twitter Youtube

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των αδικιών του σ/ν για τις μικροπιστώσεις, στην αρμόδια Επιτροπή από τον εισηγητή Χάρη Μαμουλάκη (video)

17 Ιουνίου 2020

Για αδικία ενάντια σε μερίδα συνταξιούχων σχετικά με τη φορολόγηση των αναδρομικών εισοδημάτων τους (άρθρο 30) και για την έλλειψη πολιτικής βούλησης προκειμένου να δημιουργηθεί το δημοσιονομικό περιθώριο ώστε να ευνοηθούν οι οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας (άρθρο 35), μίλησε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, εισηγητής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις» (4η συνεδρίαση – β΄ ανάγνωση).

Ο Χάρης Μαμουλάκης κατέκρινε επίσης το γεγονός ότι η διαχείριση των οικονομικών ζητημάτων που προέκυψαν από την πανδημία δε μπορεί να λειτουργεί στη βάση επιβράβευσης μόνο όσων πληρώνουν και στην καταδίκη όσων αδυνατούν (άρθρο 36).

Ειδικότερα, αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλα, στα εξής άρθρα:

Με το άρθρο 30 μεταξύ άλλων, ρυθμίζεται μέρος του προβλήματος που δημιουργήθηκε με τη φορολόγηση αναδρομικών συντάξεων. Ωστόσο, δεν προκύπτει ευδιάκριτα ο τρόπος διενέργειας της εκ νέου εκκαθάρισης των   εισοδημάτων   από   συντάξεις   που καταβλήθηκαν αναδρομικά, ειδικά για τα έτη τα οποία έχουν παραγραφεί. Για τα εν λόγω εισοδήματα από συντάξεις που αφορούν φορολογικά έτη έως και το 2013, τα οποία καταβλήθηκαν εντός του 2014 και για τα οποία εκδόθηκε πράξη διοικητικού ή και διορθωτικού προσδιορισμού φόρου το 2019, το συνολικό ποσό των αναδρομικών εκκαθαρίστηκε στο φορολογικό έτος 2014, ήτοι το έτος καταβολής, χωρίς να ανάγεται επιμεριστικά στα έτη που αφορά.

Άρθρο 35: Το γεγονός ότι για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου στον ΕΝ.Φ.Ι.Α. δεν συνυπολογίζεται η αξία των δικαιωμάτων επί των γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού και για το 2020 είναι μία θετική ρύθμιση ωστόσο. Για ποιο λόγο διατηρείται η ρύθμιση της μη φορολόγησης των αγροτεμαχίων, αδιακρίτως του μεγέθους της ιδιοκτησίας; Επιπλέον, αναφορικά με τη διατήρηση   της έκπτωσης του άρθρου 7 σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, για ποιο λόγο δε γίνεται αναδιαμόρφωση του εύρους τιμής ζώνης ή του βασικού φόρου που αντιστοιχεί βάσει του άρθρου 4 και αντίστοιχα αύξηση του πρώτου εύρους αξίας ακίνητης περιουσίας του άρθρου 5 ή και αναπροσαρμογή των ποσοστών   φορολόγησης του ν.4223/2013 ούτως ώστε να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση για τους μικρο-ιδιοκτήτες;

Άρθρο 36: Με το άρθρο 36 επεκτείνεται το ευεργέτημα της έκπτωσης ποσοστού 25% σε εμπρόθεσμα καταβαλλόμενες δόσεις βεβαιωμένων οφειλών μηνός Ιουνίου 2020. Η εν λόγω διάταξη κινείται σε θετική κατεύθυνση. Είναι βασικό ότι εντάσσει στην έκπτωση και τους οφειλέτες που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και κάνουν χρήση τμηματικής καταβολής και όχι μόνο τους καταβάλλοντες εφάπαξ.

Επίσης, είναι σημαντική η λογική της επιβράβευσης, με σχετική έκπτωση, σε όσους παρά την πανδημία, κατέβαλλαν εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις τους. Παρ’ όλα αυτά, η οικονομική διαχείριση της πανδημίας δεν μπορεί να λειτουργεί στη βάση επιβραβεύω μόνο όσους με πληρώνουν και καταδικάζω όσους δεν μπορούν.

Share:
prev post next post

Αναζήτηση

Τελευταία Νέα

  • Στη Βουλή οι προτάσεις του Συνδέσμου

    6 Μαρτίου, 2021
  • Η Κυβέρνηση της ΝΔ ανοίγει το

    5 Μαρτίου, 2021
  • Ονομαστική ψηφοφορία από τον ΣΥΡΙΖΑ για

    4 Μαρτίου, 2021

Ιστορικό

  • Μάρτιος 2021
  • Φεβρουάριος 2021
  • Ιανουάριος 2021
  • Δεκέμβριος 2020
  • Νοέμβριος 2020
  • Οκτώβριος 2020
  • Σεπτέμβριος 2020
  • Αύγουστος 2020
  • Ιούλιος 2020
  • Ιούνιος 2020
  • Μάιος 2020
  • Απρίλιος 2020
  • Μάρτιος 2020
  • Φεβρουάριος 2020
  • Ιανουάριος 2020
  • Δεκέμβριος 2019
  • Νοέμβριος 2019
  • Οκτώβριος 2019
  • Σεπτέμβριος 2019
  • Αύγουστος 2019
  • Ιούλιος 2019
  • Ιούνιος 2019
  • Μάιος 2019
  • Απρίλιος 2019
  • Μάρτιος 2019
  • Φεβρουάριος 2019
  • Ιανουάριος 2019
  • Δεκέμβριος 2018
  • Νοέμβριος 2018
  • Οκτώβριος 2018
  • Σεπτέμβριος 2018
  • Αύγουστος 2018
  • Ιούλιος 2018
  • Ιούνιος 2018
  • Μάιος 2018
  • Απρίλιος 2018
  • Μάρτιος 2018
  • Φεβρουάριος 2018
  • Ιανουάριος 2018
  • Δεκέμβριος 2017
  • Νοέμβριος 2017
  • Οκτώβριος 2017
  • Σεπτέμβριος 2017
  • Αύγουστος 2017
  • Ιούλιος 2017
  • Ιούνιος 2017
  • Μάιος 2017

Στον αέρα είναι πλέον η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής
νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ, www.isyriza.gr.

ΚΑΝ΄ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ / ΚΑΝ΄ΤΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Μπορεί τώρα κάθε προοδευτικός πολίτης να γίνει μέλος της μεγάλης και ανοικτής
οικογένειας του ΣΥΡΙΖΑ και να βάλει το δικό του λιθαράκι στη νέα εποχή.
iSYRIZA
Tweets by Mamoulakis
FOLLOW US
ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

mamoulakis

Οι μόνοι αγώνες που χάθηκαν Οι μόνοι αγώνες που χάθηκαν, είναι αυτοί που δεν δόθηκαν ποτέ.
Στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του ν/σ περί δημοσίων συμβάσεων, ενός νομοσχεδίου - οδοστρωτήρα για τη διαφάνεια, το περιβάλλον και τις περιοχές Natura, την Αυτοδιοίκηση και τις μικρές επιχειρήσεις.

#συριζα #mamoulakis #hmamoulakis #syriza_proodeytiki_summaxia #greece
Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να έρθει | Pablo Neruda

Καλό μήνα!
Τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου, για μπάλα με τον Αντώνη. Αξία ανεκτίμητη!
Περπάτημα στα χνάρια της ισ Περπάτημα στα χνάρια της ιστορίας.
Κυβερνητικά παιχνίδια με Κυβερνητικά παιχνίδια με την ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμένα Ηρακλείου

Με τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου να βρίσκεται σε εξέλιξη, οι πληροφορίες περί ιδιωτικοποίησης ΚΑΙ του Ενετικού Λιμένα Ηρακλείου δικαίως προκαλούν ανησυχία και αντιδράσεις.

Στο καρνάγιο Ηρακλείου, με τον Λευτέρη Κορνάρο, πρόεδρο του Σωματείου Φίλων Νήσου Ντίας και ανθρώπους που αγαπούν τη θάλασσα και ακολουθούν τη ναυτική μας παράδοση (22/2/21).

#συριζα #mamoulakis #hmamoulakis #syriza_proodeytiki_summaxia #greece #συριζα_προοδευτική_συμμαχία
Στο Μουσικό και το Καλλιτεχ Στο Μουσικό και το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου στις Γούρνες.

Δυο αναγνωρισμένα σχολεία με λαμπρή πορεία και εξαιρετικούς καθηγητές, που παρέχουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και έχουν επιδείξει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. 
Τα προβλήματα, δυστυχώς, δεν λείπουν, με το κτιριακό ζήτημα να βρίσκεται ψηλά στη σχετική λίστα. Το Υπουργείο οφείλει να ακούσει τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, να ασχοληθεί σοβαρά και να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις. Τις λύσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα μαθητών και καθηγητών και θα αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο το σύνολο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 
Στην κατεύθυνση αυτή, είμαι διατεθειμένος να ενισχύσω τις όποιες πρωτοβουλίες βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και να αναπτύξω νέες, έτσι ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

#συριζα #mamoulakis #hmamoulakis #syriza_proodeytiki_summaxia #greece #συριζα_προοδευτική_συμμαχία
Αόρατοι οι ξεναγοί για την Κυβέρνηση της ΝΔ

Οι 3.000 και πλέον ξεναγοί ανά την Ελλάδα, δυστυχώς, δεν συμπεριλαμβάνονται σε κανένα μέτρο στήριξης, παρά μόνο μετά από την άσκηση έντονων πιέσεων. Βρισκόμαστε στο πλευρό τους με κάθε τρόπο!

Από τη σημερινή, συμβολική κινητοποίηση του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης, με αφορμή τον χαρακτηρισμό της 21ης Φεβρουαρίου ως "Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγών".

#συριζα_προοδευτική_συμμαχία #συριζα #mamoulakis #hmamoulakis #syriza_proodeytiki_summaxia #greece
Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα!
Νίκος Καζαντζάκης

Ο σπουδαίος Κρητικός, ο μεγαλύτερος Έλληνας συγγραφέας των νεότερων χρόνων, ο φιλόσοφος, ο ποιητής. Γεννήθηκε σαν σήμερα, πριν από 138 χρόνια και δεν πέθανε ποτέ!

#καζαντζάκης #κρητη
Συνάντηση με τον Πρύτανη το Συνάντηση με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου - ΕΛΜΕΠΑ, για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει στην πορεία του Ιδρύματος ο πρόσφατος νόμος της ΝΔ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

#πανεπιστήμιο #συριζα_προοδευτική_συμμαχία
Αρκεί
πως αυτός ο παράδοξα όμορφος
κόσμος μάς μάγεψε. Μεθύσαμε
θάλασσα!
Τόσο η ψυχή μου όσο 
κ’ εσύ, τον γιομίσαμε κύματα.
Νικηφόρος Βρεττάκος #μήδεια #κρητη
Προετοιμασία και οργάνωση για την εβδομάδα που έρχεται. Καλημέρα!

#συριζα_προοδευτική_συμμαχία #mamoulakis #hmamoulakis #syriza_proodeytiki_summaxia #greece
Το τηλέφωνο δεν σταματάει να χτυπάει, τα μηνύματα έρχονται το ένα μετά το άλλο κι οι ευχές σας, με γεμίζουν χαρά και θετική ενέργεια! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και αντεύχομαι υγεία κι ευτυχία!
Τρεις ορειχάλκινες μορφές αγκαλιάζονται με το ένα χέρι και τείνουν το ελεύθερο στον ουρανό. Σε μία κοινή πυγμή.
Πλατεία Κλαυθμώνος, Μνημείο Εθνικής Συμφιλίωσης του Βασίλη Δωρόπουλου.

#mamoulakis #συριζα_προοδευτική_συμμαχία #hmamoulakis
Είχε πει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Εκεί που νομίζεις ότι όλα έχουν τελειώσει, εκεί είναι που ξαναρχίζουν.

Σαν σήμερα, 41 χρόνια χωρίς τον Αρχάγγελο της Κρήτης!
Κ. Μητσοτάκης: Παράδειγμα προς αποφυγή.
Μετά την Πάρνηθα, ήρθε η Ικαρία. Προκλητικά, χωρίς να τηρούνται καν τα προσχήματα, αδιαφορώντας για την κριτική. Αλαζονικά. 
Περιμένουμε στο επόμενο διάγγελμά του να κουνήσει ξανά το δάκτυλο στους πολίτες και να τους κατηγορήσει για «έλλειψη ατομικής ευθύνης». Υποκριτικά και με τη γνωστή του υπεροψία! #ικαρια
Το παλαιότερο βιβλίο σκακιού (1497) στον κόσμο βρίσκεται στην Σαλαμάνκα της Ισπανίας και υπάρχουν μόλις 9 αντίτυπα του. Παρουσιάζει έντεκα τακτικές ανοιγμάτων όπως και την περίφημη Ισπανική (Ruy Lopez). #chess #σκάκι
Τηλεδιάσκεψη και συναντήσε Τηλεδιάσκεψη και συναντήσεις - πάντα με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας - στο Ηράκλειο, με εκπροσώπους του Σωματείου Εμπόρων Λαϊκών Αγορών ν. Ηρακλείου «Άγιος Κωνσταντίνος» (Φ1), τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και τους Βουλευτές της Κρήτης (Φ2), του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης (Φ3), του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών ν. Ηρακλείου και του Συλλόγου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων ΣΕΠΛΑΝΗ (Φ4) και του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου (Φ5).

#συριζα_προοδευτική_συμμαχία #συριζα #ΜμΕ #μικρομεσαίες_επιχειρήσεις #Κρήτη #Ηράκλειο #mamoulakis #hmamoulakis #syriza_proodeytiki_summaxia #greece
Το 2021 ξεκίνησε με πολλές παρεμβάσεις εντός κι εκτός Βουλής, αλλά και σημαντικά γεγονότα που μας αφορούν όλους.

Δείτε το σύνολο της κοινοβουλευτικής - και όχι μόνο - δραστηριότητας του Ιανουαρίου, εδώ: https://bit.ly/3rcwNCZ #συριζα #mamoulakis #hmamoulakis #syriza_proodeytiki_summaxia #greece
Καλημέρα και καλό μήνα να έχουμε! Και να θυμάστε: "Η ζωή αλλάζει, μα δεν χάνεται. Η ελπίδα σβήνει, μα δεν πεθαίνει. Η αλήθεια σκεπάζεται, μα πάλι ξαναλάμπει!"

Percy Bysshe Shelley
Κάπως έτσι μας αποχαιρετά ο Κάπως έτσι μας αποχαιρετά ο Ιανουάριος στο Ηράκλειο: θερμοκρασίες άνοιξης - ελέω κλιματικής κρίσης - και τον Αντώνη με τον Μανώλη μου να χαίρονται το Κρητικό πέλαγος.
«Όχι στη δημοκρατική εκτροπή, δημόσια και δωρεάν Παιδεία – Δικαίωμα στη γνώση – Δικαίωμα στον Αγώνα»

#συριζα_προοδευτική_συμμαχία #ΑΕΙ #syriza
Σε οικονομικό αδιέξοδο οι ε Σε οικονομικό αδιέξοδο οι επιχειρήσεις - μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Κτημάτων και Ιδιοκτητών Catering, σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου.

Συνάντηση μαζί με @alexischaritsis & @jsarakiotis, με εκπροσώπους της Ένωσης.

#συριζα_προοδευτική_συμμαχία #catering
Load More...
FOLLOW US

Μάθετε τα νέα
πρώτοι

xmamoulakis@gmail.com

Ηράκλειο Κρήτης
Πλατεία Κορνάρου 37 (1ος όροφος), ΤΚ 71201
2810226563

Αθήνα
Βουλής 4, ΤΚ 10562
2103251068
Fax: 2103706007

Ας γινουμε η αλλαγη που θελουμε να δουμε!