Χάρης Μαμουλάκης Χάρης Μαμουλάκης Χάρης Μαμουλάκης
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΧΑΡΗΣ
  • ΝΕΑ
  • Γνωμη
  • Videos
  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
iSYRIZA

Pleese add the sidebar teamplate

  • Αρχική
  • /
  • exada
  • /
  • Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για τους εργαζομένους του τουρισμού

Facebook-f Linkedin-in Twitter Youtube

Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για τους εργαζομένους του τουρισμού

22 Ιουνίου 2020

Δήλωση Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη: “Ο τουρισμός, η “βαριά βιομηχανία” της χώρας μας, έχει καταρρεύσει. Εργαζόμενοι και μικροεπιχειρηματίες, επαγγελματίες, αγρότες και κτηνοτρόφοι, όλοι όσοι ασχολούνται με τον κλάδο έμμεσα ή άμεσα, βιώνουν την απόλυτη καταστροφή. Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν αντιδρά. Παρακολουθεί αμήχανα τις εξελίξεις και δεν τολμά να λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης της εργασίας, κανένα μέτρο στήριξης της πραγματικής οικονομίας”.

Από την σημερινή σύσκεψη με την Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με τους φορείς εργαζομένων του τουρισμού.

Κοροϊδία και εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης βιώνουν οι εργαζόμενοι της Κρήτης, ειδικά στον τουριστικό κλάδο, σύμφωνα με όσα μετέφεραν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων σε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τη βουλευτή και τομεάρχη Τουρισμού του κόμματος Κατερίνα Νοτοπούλου, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο Ηράκλειο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου, όπου μαζί με την Κατερίνα Νοτοπούλου βρέθηκαν οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ηγουμενίδης και Χ.Μαμουλάκης, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΝΕΑ) Ηρακλείου του κόμματος Δημήτρης Κλαράκης και στελέχη της ΝΕΑ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Από την πλευρά των συνδικαλιστικών οργανώσεων συμμετείχαν ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΚΗ) Στέλιος Βοργιάς, η γ.γ. του ΕΚΗ Ελένη Μανουσάκη και τα μέλη της διοίκησης Βαγγέλης Μαματζάκης και Μάνος Τσαγκαράκης, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού στο Ηράκλειο Μιχάλης Ριζικιανάκης, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης – «Ο Ερμής», Σταύρος Σεραφειμίδης και Γιώργος Μανουσάκης, ο γ.γ. του Σωματείου Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών και λοιπού προσωπικού κουζίνας Ν. Ηρακλείου, Νεκτάριος Μωϋσάκης, ο πρόεδρος και η γ.γ. του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης Μανόλης Παπαδάκης και Κατερίνα Γιακουμάκη και ο πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Ταξί Ηρακλείου Γιώργος Τζενάκης.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων παρουσίασαν αναλυτικά τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των κλάδων τους, με στόχο την ενίσχυση των εργαζόμενων που πλήττονται από την κρίση. Όπως εξήγησαν οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία του νησιού είναι οδυνηρές και οι εργαζόμενοι παραμένουν αβοήθητοι από την πολιτεία, με τους περισσότερους να αντιμετωπίζουν ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης. Οι συνδικαλιστές μίλησαν ακόμη για αναντιστοιχία λόγων και έργων από την πλευρά της κυβέρνησης και χαρακτήρισαν ανεπαρκή και αποσπασματικά τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης, την ώρα που μεγάλος αριθμός εργαζομένων παραμένει στην ανεργία επί μήνες, χωρίς προοπτική άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης.

Ενδεικτικά αναφέρθηκαν σε πολλές περιπτώσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων αλλά και εργαζόμενων σε άλλους συναφείς κλάδους, που έμειναν χωρίς δουλειά τον περασμένο Οκτώβριο, μετά τη χρεωκοπία της Thomas Cook, δεν έλαβαν επίδομα ανεργίας επειδή δεν συμπλήρωσαν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων, μέχρι σήμερα δεν ειδοποιήθηκαν από τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν κατά το παρελθόν για να επαναπροσληφθούν και βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρό κίνδυνο να παραμείνουν χωρίς εισόδημα όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τον επόμενο χειμώνα, αφού και πάλι δεν θα συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων για να δικαιούνται επίδομα ανεργίας.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν δίκαια και τεκμηριωμένα τα αιτήματα των συνδικάτων και εξήγησαν ότι στο μεγαλύτερο μέρος τους περιλαμβάνονται στο αναθεωρημένο πρόγραμμα του κόμματος «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ», για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα σταθεί με κάθε μέσο στο πλευρό των εργαζομένων στον τουρισμό και θα δώσει μάχη για να ικανοποιηθούν τα δικαία αιτήματα τους, αλλά και για να αποτρέψει την μαζική φτωχοποίηση των ανθρώπων, που αποτέλεσαν την ατμομηχανή της οικονομίας της χώρας στην περίοδο των μνημονίων.

Share:
prev post next post

Αναζήτηση

Τελευταία Νέα

  • Στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη,

    4 Δεκεμβρίου, 2025
  • Διπλασιάζεται το κόστος των έργων με

    3 Δεκεμβρίου, 2025
  • Επείγουσα ανάγκη αποκατάστασης της ομαλότητας στις

    2 Δεκεμβρίου, 2025

Ιστορικό

  • Δεκέμβριος 2025
  • Νοέμβριος 2025
  • Οκτώβριος 2025
  • Σεπτέμβριος 2025
  • Αύγουστος 2025
  • Ιούλιος 2025
  • Ιούνιος 2025
  • Μάιος 2025
  • Απρίλιος 2025
  • Μάρτιος 2025
  • Φεβρουάριος 2025
  • Ιανουάριος 2025
  • Δεκέμβριος 2024
  • Νοέμβριος 2024
  • Οκτώβριος 2024
  • Σεπτέμβριος 2024
  • Αύγουστος 2024
  • Ιούλιος 2024
  • Ιούνιος 2024
  • Μάιος 2024
  • Απρίλιος 2024
  • Μάρτιος 2024
  • Φεβρουάριος 2024
  • Ιανουάριος 2024
  • Δεκέμβριος 2023
  • Νοέμβριος 2023
  • Οκτώβριος 2023
  • Σεπτέμβριος 2023
  • Αύγουστος 2023
  • Ιούλιος 2023
  • Ιούνιος 2023
  • Μάιος 2023
  • Απρίλιος 2023
  • Μάρτιος 2023
  • Φεβρουάριος 2023
  • Ιανουάριος 2023
  • Δεκέμβριος 2022
  • Νοέμβριος 2022
  • Οκτώβριος 2022
  • Σεπτέμβριος 2022
  • Αύγουστος 2022
  • Ιούλιος 2022
  • Ιούνιος 2022
  • Μάιος 2022
  • Απρίλιος 2022
  • Μάρτιος 2022
  • Φεβρουάριος 2022
  • Ιανουάριος 2022
  • Δεκέμβριος 2021
  • Νοέμβριος 2021
  • Οκτώβριος 2021
  • Σεπτέμβριος 2021
  • Αύγουστος 2021
  • Ιούλιος 2021
  • Ιούνιος 2021
  • Μάιος 2021
  • Απρίλιος 2021
  • Μάρτιος 2021
  • Φεβρουάριος 2021
  • Ιανουάριος 2021
  • Δεκέμβριος 2020
  • Νοέμβριος 2020
  • Οκτώβριος 2020
  • Σεπτέμβριος 2020
  • Αύγουστος 2020
  • Ιούλιος 2020
  • Ιούνιος 2020
  • Μάιος 2020
  • Απρίλιος 2020
  • Μάρτιος 2020
  • Φεβρουάριος 2020
  • Ιανουάριος 2020
  • Δεκέμβριος 2019
  • Νοέμβριος 2019
  • Οκτώβριος 2019
  • Σεπτέμβριος 2019
  • Αύγουστος 2019
  • Ιούλιος 2019
  • Ιούνιος 2019
  • Μάιος 2019
  • Απρίλιος 2019
  • Μάρτιος 2019
  • Φεβρουάριος 2019
  • Ιανουάριος 2019
  • Δεκέμβριος 2018
  • Νοέμβριος 2018
  • Οκτώβριος 2018
  • Σεπτέμβριος 2018
  • Αύγουστος 2018
  • Ιούλιος 2018
  • Ιούνιος 2018
  • Μάιος 2018
  • Απρίλιος 2018
  • Μάρτιος 2018
  • Φεβρουάριος 2018
  • Ιανουάριος 2018
  • Δεκέμβριος 2017
  • Νοέμβριος 2017
  • Οκτώβριος 2017
  • Σεπτέμβριος 2017
  • Αύγουστος 2017
  • Ιούλιος 2017
  • Ιούνιος 2017
  • Μάιος 2017

Στον αέρα είναι πλέον η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής
νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ, www.isyriza.gr.

ΚΑΝ΄ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ / ΚΑΝ΄ΤΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Μπορεί τώρα κάθε προοδευτικός πολίτης να γίνει μέλος της μεγάλης και ανοικτής
οικογένειας του ΣΥΡΙΖΑ και να βάλει το δικό του λιθαράκι στη νέα εποχή.
iSYRIZA
Tweets by Mamoulakis
FOLLOW US
ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

mamoulakis

Instagram post 17935693505514039 Instagram post 17935693505514039
Έχω την χαρά τα τελευταία χρόνια να έχω βήμα στον θεσμό της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 
Έτσι και φέτος, κλήθηκα σε ένα πάνελ με εκπροσώπους του επιχειρηματικού τομέα, να μιλήσω για το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα.

#δεθ2022 #επιχειρείν #επενδύσεις #greece #thesaloniki #θεσσαλονίκη #destination #destinationgreece #investment #investmentstrategies #investmentproperty #mamoulakis
Αναχώρηση από Ηράκλειο για Αναχώρηση από Ηράκλειο για Θεσσαλονίκη. 
Σε λίγες ώρες θα είμαι ομιλητής στη ΔΕΘ για το "επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα".

#heraklion #crete #thessaloniki #airport 
#kazantzakisairport #makedoniaairport #departure #traveling #working #δεθ2022 #επενδύσεις
Περάσαμε και τον "κακό μας δ Περάσαμε και τον "κακό μας δαίμονα" την Τσεχία με μια τεράστια νίκη.
Ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο. 
🇬🇷 Πάμε δυνατά Ελλάδα!

#my_national_team #eurobasket2022 
#basket #greece #mamoulakis
Στη γιορτή Μήλου στην πλατε Στη γιορτή Μήλου στην πλατεία Αγίας Τριάδας του Κρουσώνα που είναι θεσμός τα τελευταία χρόνια για το χωριό.
Και εκτός από τα μήλα και τις καταπληκτικές σπιτικές μηλόπιτες, γευτήκαμε και το υπέροχο, διάσημο κρητικό αντικριστό, πού βασίζεται στον αρχαίο τρόπο ψησίματος και κάνει την διαφορά.

#κρουσώνας #traditional #celebration #crete #heraklion #αντικριστό #culture #farmerslife #farmers #agriculture
Στην παρουσίαση του βιβλίου «Μενέλαος Ι. Ξυλούρης 1914-1991 
Μια σημαντική ημέρα για τον Κρουσώνα. 
Τιμήσαμε έναν άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του, διαρκές και αέναο, στο πέρασμα των δεκαετιών. Έναν άνθρωπο σταθερό και αταλάντευτο στις αρχές του, μια προσωπικότητα που τις δύσκολες και σκοτεινές εκείνες εποχές, είχε το θάρρος, την παρρησία και την πολιτική τόλμη να προτάξει τα πιστεύω του και τις πολιτικές του θέσεις. Αλλά και έναν άνθρωπο ανιδιοτελή, που δεν είχε «μολυνθεί» από το «μικρόβιο» της ματαιοδοξίας και θεωρούσε σημαντικότερο το να πράττει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, γιατί γνώριζε ότι αυτό που έπραττε ήταν καλώς καμωμένο.

#κρουσώνας #ηράκλειο #heraklion #crete #βιβλιοπαρουσίαση #culture #history #cretanhistory #mamoulakis
Συναντήθηκα με αμπελοκαλλι Συναντήθηκα με αμπελοκαλλιεργητές σε αγροτικές εκτάσεις στον Προφήτη Ηλία και στο Κυπαρίσσι. Είδα από κοντά τις ζημιές που προκάλεσαν στην φετινή παραγωγή οι τελευταίες βροχοπτώσεις, συζήτησα με νέους αγρότες και ενημερώθηκα για όλες τις εξελίξεις στα φλέγοντα ζητήματα που τους απασχολούν, για την πορεία και την αναπτυξιακή προοπτική του πρωτογενή τομέα.

#crete #heraklion #viticulture #farmers #farmer #farmerlife #winegrower #vineyard #σταφύλια #grapes #nature #cretanlandscape #cretanculture
Λίγη ακόμη ανεμελιά πριν αν Λίγη ακόμη ανεμελιά πριν ανοίξουν τα σχολεία!

#sunday #sundayfunday #familytime #september #cart #hersonissos #heraklion #crete #fun #mamoulakis
🔴 Καλό μήνα! Συνεχίζουμε ε 🔴 Καλό μήνα!

Συνεχίζουμε ενωμένοι, αλληλέγγυοι, έτοιμοι να δώσουμε νέες μάχες εντός και εκτός Βουλής.
Για τους πολλούς. Για τους αδύναμους.
Γιατί αυτή είναι η δική μας προτεραιότητα!

#september #heraklion #crete #priorities #solidarity #endofsummer #working #nonstop #mamoulakis
Έτοιμος για άλλη μια μάχη στην βουλή ως εισηγητής για την εξυγίανση των ναυπηγείων Ελευσίνας.

#vouli #ναυπηγεία #ελευσίνα #shipyard #working #greekparliament #parliament #mamoulakis
Αρχαία Λύττος. Μία εκτεταμ Αρχαία Λύττος. 

Μία εκτεταμένη έρευνα στην περιοχή της αρχαίας Λύττου ανέδειξε πλήθος σπουδαίων ευρημάτων, μία αρχαία πόλη που ήταν ιδιαίτερα ακμάζουσα τόσο στα κλασικά όσο και στα ρωμαϊκά και βυζαντινά έτη.

Είναι επιτακτική ανάγκη η ανάδειξη της και η αναγκαιότητα ενίσχυσης του ανασκαφικού της έργου.

Καλούμε το Υπουργείο Πολιτισμού να αναλάβει δράση.

#lyttos #history #ancientgreece #ancientcrete #cretanculture #ανασκαφές #excavation #heraklion #υπουργείοπολιτισμού
Μεγάλη διπλή γιορτή του τόπ Μεγάλη διπλή γιορτή του τόπου μας, του Αγίου Τίτου.
Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

#heraklion #crete #orthodox #celebration #αγιοςτιτος #history #χάνδακας #μεγάλοκάστρο #mamoulakis
Οι εξελίξεις "τρέχουν", από βδομάδα μας περιμένει πολλή δουλειά. 
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

#auguste #weekend #thoughts #weekendvibes #instamood #instagood #instalike #crete #heraklion #nonstop
Τιμή στην μνήμη των Ηρώων του Σοκαρά

Ο Σοκαράς τιμά τους Ήρωές του, η Κρήτη τιμά τους Εθνομάρτυρές της, με σεβασμό και ταπεινοφροσύνη.
Η ιστορική μνήμη παραμένει ζωντανή και μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά, για να μαθαίνουν όλοι για τη γενναιότητα και το θάρρος των προγόνων μας. Για να μην ξεχαστούν ποτέ τα ειδεχθή εγκλήματα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής. Αθάνατοι!

#αθανατοι #ήρωες #1944 #crete #κατοχη #δενξεχνω #ολοκαύτωμα #πεσόντες
Ένα από τα μεγάλα προσκυνήμ Ένα από τα μεγάλα προσκυνήματα του Δεκαπενταύγουστου στην Κρήτη, είναι η μονή της Παναγίας Γκουβερνιώτισσας στις Ποταμιές του Δήμου Χερσονήσου, που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου.
Το βυζαντινό μοναστήρι με τις  σπάνιες τοιχογραφίες του 14ου αιώνα, που κοσμούν το εσωτερικό του ναού,  ανακαινίστηκε τα τελευταία χρόνια και σήμερα «φοράει» τα γιορτινά του για να υποδεχτεί τους χιλιάδες πιστούς που σπεύδουν κάθε χρόνο να ανάψουν ένα κερί στη χάρη της Παναγίας, και να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές τελετουργίες που γίνονται σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

#παναγία #15αυγουστος #δεκαπενταυγουστος #hersonissos #κατανυξη #γιορτή #crete
Παραμονή δεκαπενταύγουστου.
Εκεί στον νότο…

#auguste #summer #instamood #coffee #southcrete #crete #weekend #family #familytime #15αυγουστος
"Θέλω να δω τ’ άστρο του κόσ "Θέλω να δω τ’ άστρο του κόσμου
μέσα απ’ τα μάτια ενός πιτσιρικά"…..

Με τον Αντώνη και την υπόλοιπη οικογένεια, κάπου στο νότο!

#summervibes #summer #vacation #south #crete #southcrete #family #friends #fullmoon #fullmoon2022 #auguste #mamoulakis
Όλοι για το Αρκαλοχώρι!

"Όταν μυρίζω ανθρωπιά θαρρώ ότι ζω ατελείωτα χρόνια"

Από την συναυλία του Γιάννη Χαρούλη που "έθρεψε" την ψυχή μας χθες βράδυ με τα τραγούδια και τις μουσικές του!

@giannisharoulis

#χαρουλης #συναυλία #crete #culture #concert #cretanmusic #mamoulakis
Από την επίσκεψή μου στην 21 Από την επίσκεψή  μου στην 21η έκθεση κρητικών προϊόντων οικοτεχνίας- χειροτεχνίας στην πλατεία Ελευθερίας.

Πολλά Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της έκθεσης που με πολύ κόπο και αγάπη πασχίζουν για την εξέλιξη των παραδοσιακών  επαγγελμάτων.

 Με μεράκι  τα διατηρούν αναλλοίωτα, χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές και μεθόδους κυκλικής οικονομίας για να δώσουν ξανά ζωή σε παραδοσιακά αντικείμενα προβάλλοντας τον τόπο μας σε όλο τον κόσμο.

#crete #cretanproducts #cretanculture #cultures #heraklion #womenpower #recycle  #circulareconomy #art #cretanart #local #mamoulakis
Ακρόπολη: Εκπαιδευτική βόλτα με τον Αντώνη, πάνω από την Αθήνα....

#akropolis #parthenon #propilaia_acropolis #irodouattikou #erechtion #akropolismuseum #athens #culture #ancientgreece #ancienthistory #mamoulakis
Καλό μήνα! Με υγεία και δύνα Καλό μήνα!
Με υγεία και δύναμη για τη νέα αρχή!

#auguste #vouli #syntagma #athens #mamoulakis
Κυριακή στην Αθήνα!
Οι κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις θα μπουν για λίγο σε παύση, το έργο δεν σταματά ποτέ! 
Να έχετε μια όμορφη μέρα!

#sunday #athens #athensgreece #vouli #mamoulakis #athensdowntown
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

FOLLOW US

Μάθετε τα νέα
πρώτοι

xmamoulakis@gmail.com

Ηράκλειο Κρήτης
Μάχης Κρήτης 3, ΤΚ 71303
2810226563

Αθήνα
Βουλής 4, ΤΚ 10562
2103251068
Fax: 2103706007

Ας γινουμε η αλλαγη που θελουμε να δουμε!