Χάρης Μαμουλάκης Χάρης Μαμουλάκης Χάρης Μαμουλάκης
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΧΑΡΗΣ
  • ΝΕΑ
  • Γνωμη
  • Videos
  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
iSYRIZA

Pleese add the sidebar teamplate

  • Αρχική
  • /
  • exada
  • /
  • ΒΟΑΚ: Στη Βουλή τα ερωτηματικά της χρηματοδότησης του έργου από τον Χάρη Μαμουλάκη

Facebook-f Linkedin-in Twitter Youtube

ΒΟΑΚ: Στη Βουλή τα ερωτηματικά της χρηματοδότησης του έργου από τον Χάρη Μαμουλάκη

26 Απριλίου 2021

Τα ερωτηματικά που παραμένουν σχετικά με τη χρηματοδότηση του υψίστης σημασία έργου του ΒΟΑΚ, αναδεικνύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή του αρμόδιου Τομεάρχη Νίκου Παππά και όλων των Βουλευτών Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Όλοι θυμόμαστε τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι δήθεν οι Διεθνείς Διαγωνισμοί της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ, δεν ήταν τίποτα «παρά μία μολυβιά στο χαρτί». Όπως επίσης και τις «υποσχέσεις» του αρμόδιου Υπουργού ότι θα αλλάξει την αρχιτεκτονική του διαγωνισμού, τον καταμερισμό του δηλαδή σε τρία μέρη. Και όλοι επίσης διαπιστώσαμε ότι έπειτα από 18 μήνες καθυστέρησης και παλινωδιών, η Κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε τους διαγωνισμούς όπως ακριβώς είχαν σχεδιαστεί επί ΣΥΡΙΖΑ, στηρίχθηκε στην χάραξη που είχε γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ, και, παρά τα νέα δεδομένα που δημιούργησε το Ταμείο Ανάκαμψης, ακόμα αδυνατεί να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη απάντηση για τη δημόσια χρηματοδότηση του έργου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Γι’ αυτό και επαναφέρω για πολλοστή φορά το ζήτημα στη Βουλή, με στόχο να λάβει η κοινωνία της Κρήτης ξεκάθαρες απαντήσεις: Από που θα χρηματοδοτηθεί το σύνολο της δημόσιας συμμετοχής για την υλοποίηση του ΒΟΑΚ και με ποιο χρηματοδοτικό σχήμα; Σε τι οφείλεται η άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να χρηματοδοτηθεί το σύνολο της δημόσιας συμμετοχής στον ΒΟΑΚ από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης; Σκοπεύει ο Υπουργός, όπως ισχυριζόταν κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, να προβεί σε νέα χάραξη του ΒΟΑΚ αφού προχωρήσει σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες; Καίρια τα ερωτήματα, ευελπιστώ να λάβουν και τις ανάλογες, σαφείς απαντήσεις!».

Αναλυτικά η Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με θέμα: «Συνεχίζονται τα ερωτηματικά αναφορικά με την χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ»

Με την δημοσιοποίηση της ελληνικής πρότασης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την ονομασία «Σχέδιο Ελλάδα 2.0» οι πολίτες της Κρήτης ενημερώθηκαν ότι η κυβέρνηση διεκδικεί μέρος των σχετικών πόρων ύψους 427 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σε προηγούμενες δηλώσεις του, ήδη από τον Οκτώβρη του 2020, ο Υπουργός ισχυριζόταν ότι το κόστος του ΒΟΑΚ, στα δύο σκέλη τα οποία η κυβέρνηση έχει επιλέξει να προχωρήσει από τον αρχικό του σχεδιασμό, υπολογίζεται στα 1,5 δις ευρώ εκ των οποίων, σύμφωνα με τον Υπουργό, η χρηματοδοτική συμβολή του δημοσίου υπολογίζεται στα 800 εκατ. ευρώ. Από τις δηλώσεις του Υπουργού προκύπτει εύλογα το ερώτημα σχετικά με το χρηματοδοτικό κενό ύψους 373 εκατ. ευρώ., το οποίο, επί της παρούσης, δεν είναι σαφές από ποιες πηγές θα καλυφθεί.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κανονισμό του Ταμείου Ανάκαμψης, τα έργα που δύναται να ενταχθούν για χρηματοδότηση, πέρα από την συμβατότητα τους με τους άξονες της επιτροπής, οφείλουν να έχουν επαρκεί μελετητική ωριμότητα και, ή δυνατόν, να είναι συμβασιοποιημένα. Τούτων δοθέντων, προκύπτει το ερώτημα του λόγου για τον οποίο δεν μπορούν να ενταχθεί μεγαλύτερο μέρος από το κόστος του έργου, ή δυνατόν και όλο, όπως εξάλλου διεκδικούν και βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός εκκίνησε την θητεία του ισχυριζόμενος ότι οι διαγωνισμοί για την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ της προηγούμενης κυβέρνησης δεν ήταν τίποτα «παρά μία μολυβιά στο χαρτί». Υποσχέθηκε ότι θα αλλάξει την αρχιτεκτονική του διαγωνισμού (την διάσπαση δλδ. του έργου σε τρία μέρη), κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είχε προνοήσει για την χάραξη του έργου και λοιδόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους επειδή, υποτίθεται, δεν είχαν εξασφαλίσει τους απαραίτητους χρηματοδοτικούς πόρους. Στην συνέχεια, και μετά από 18 μήνες καθυστέρηση και παλινωδίες, προχώρησε τους διαγωνισμούς που θα επαναπροκήρυσσε, όπως ακριβώς είχαν σχεδιαστεί επί ΣΥΡΙΖΑ, στηρίχθηκε στην χάραξη που είχε γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ, και, παρά τα νέα δεδομένα που δημιούργησε το Ταμείο Ανάκαμψης, ακόμα αδυνατεί παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη απάντηση για τη δημόσια χρηματοδότηση του έργου.

 

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

 

1)      Από που θα χρηματοδοτηθεί το σύνολο της δημόσιας συμμετοχής για την υλοποίηση του Βόρειου Οδικού Άξονας Κρήτης και με ποιο χρηματοδοτικό σχήμα;

2)      Σε τι οφείλεται η άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να χρηματοδοτηθεί το σύνολο της δημόσιας συμμετοχής στον ΒΟΑΚ από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης;

3)      Σκοπεύει ο κύριος Υπουργός, όπως ισχυριζόταν κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, να προβεί σε νέα χάραξη του ΒΟΑΚ αφού προχωρήσει σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες της Κρήτης;

 

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Μαμουλάκης Χάρης

Παππάς Νικόλαος

Βαρδάκης Σωκράτης

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Θραψανιώτης Μανώλης

Ξανθός Ανδρέας

Παύλος Πολάκης

Share:
prev post next post

Αναζήτηση

Τελευταία Νέα

  • Χάρης Μαμουλάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας και

    1 Οκτωβρίου, 2023
  • Συγχαρητήρια Χάρη Μαμουλάκη στον Κρητικό Γκραντ

    30 Σεπτεμβρίου, 2023
  • Χάρης Μαμουλάκης: Ελληνικά Πετρέλαια. Ανησυχία για

    29 Σεπτεμβρίου, 2023

Ιστορικό

  • Οκτώβριος 2023
  • Σεπτέμβριος 2023
  • Αύγουστος 2023
  • Ιούλιος 2023
  • Ιούνιος 2023
  • Μάιος 2023
  • Απρίλιος 2023
  • Μάρτιος 2023
  • Φεβρουάριος 2023
  • Ιανουάριος 2023
  • Δεκέμβριος 2022
  • Νοέμβριος 2022
  • Οκτώβριος 2022
  • Σεπτέμβριος 2022
  • Αύγουστος 2022
  • Ιούλιος 2022
  • Ιούνιος 2022
  • Μάιος 2022
  • Απρίλιος 2022
  • Μάρτιος 2022
  • Φεβρουάριος 2022
  • Ιανουάριος 2022
  • Δεκέμβριος 2021
  • Νοέμβριος 2021
  • Οκτώβριος 2021
  • Σεπτέμβριος 2021
  • Αύγουστος 2021
  • Ιούλιος 2021
  • Ιούνιος 2021
  • Μάιος 2021
  • Απρίλιος 2021
  • Μάρτιος 2021
  • Φεβρουάριος 2021
  • Ιανουάριος 2021
  • Δεκέμβριος 2020
  • Νοέμβριος 2020
  • Οκτώβριος 2020
  • Σεπτέμβριος 2020
  • Αύγουστος 2020
  • Ιούλιος 2020
  • Ιούνιος 2020
  • Μάιος 2020
  • Απρίλιος 2020
  • Μάρτιος 2020
  • Φεβρουάριος 2020
  • Ιανουάριος 2020
  • Δεκέμβριος 2019
  • Νοέμβριος 2019
  • Οκτώβριος 2019
  • Σεπτέμβριος 2019
  • Αύγουστος 2019
  • Ιούλιος 2019
  • Ιούνιος 2019
  • Μάιος 2019
  • Απρίλιος 2019
  • Μάρτιος 2019
  • Φεβρουάριος 2019
  • Ιανουάριος 2019
  • Δεκέμβριος 2018
  • Νοέμβριος 2018
  • Οκτώβριος 2018
  • Σεπτέμβριος 2018
  • Αύγουστος 2018
  • Ιούλιος 2018
  • Ιούνιος 2018
  • Μάιος 2018
  • Απρίλιος 2018
  • Μάρτιος 2018
  • Φεβρουάριος 2018
  • Ιανουάριος 2018
  • Δεκέμβριος 2017
  • Νοέμβριος 2017
  • Οκτώβριος 2017
  • Σεπτέμβριος 2017
  • Αύγουστος 2017
  • Ιούλιος 2017
  • Ιούνιος 2017
  • Μάιος 2017

Στον αέρα είναι πλέον η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής
νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ, www.isyriza.gr.

ΚΑΝ΄ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ / ΚΑΝ΄ΤΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Μπορεί τώρα κάθε προοδευτικός πολίτης να γίνει μέλος της μεγάλης και ανοικτής
οικογένειας του ΣΥΡΙΖΑ και να βάλει το δικό του λιθαράκι στη νέα εποχή.
iSYRIZA
Tweets by Mamoulakis
FOLLOW US
ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

mamoulakis

Instagram post 17935693505514039 Instagram post 17935693505514039
Έχω την χαρά τα τελευταία χρόνια να έχω βήμα στον θεσμό της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 
Έτσι και φέτος, κλήθηκα σε ένα πάνελ με εκπροσώπους του επιχειρηματικού τομέα, να μιλήσω για το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα.

#δεθ2022 #επιχειρείν #επενδύσεις #greece #thesaloniki #θεσσαλονίκη #destination #destinationgreece #investment #investmentstrategies #investmentproperty #mamoulakis
Αναχώρηση από Ηράκλειο για Αναχώρηση από Ηράκλειο για Θεσσαλονίκη. 
Σε λίγες ώρες θα είμαι ομιλητής στη ΔΕΘ για το "επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα".

#heraklion #crete #thessaloniki #airport 
#kazantzakisairport #makedoniaairport #departure #traveling #working #δεθ2022 #επενδύσεις
Περάσαμε και τον "κακό μας δ Περάσαμε και τον "κακό μας δαίμονα" την Τσεχία με μια τεράστια νίκη.
Ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο. 
🇬🇷 Πάμε δυνατά Ελλάδα!

#my_national_team #eurobasket2022 
#basket #greece #mamoulakis
Στη γιορτή Μήλου στην πλατε Στη γιορτή Μήλου στην πλατεία Αγίας Τριάδας του Κρουσώνα που είναι θεσμός τα τελευταία χρόνια για το χωριό.
Και εκτός από τα μήλα και τις καταπληκτικές σπιτικές μηλόπιτες, γευτήκαμε και το υπέροχο, διάσημο κρητικό αντικριστό, πού βασίζεται στον αρχαίο τρόπο ψησίματος και κάνει την διαφορά.

#κρουσώνας #traditional #celebration #crete #heraklion #αντικριστό #culture #farmerslife #farmers #agriculture
Στην παρουσίαση του βιβλίου «Μενέλαος Ι. Ξυλούρης 1914-1991 
Μια σημαντική ημέρα για τον Κρουσώνα. 
Τιμήσαμε έναν άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του, διαρκές και αέναο, στο πέρασμα των δεκαετιών. Έναν άνθρωπο σταθερό και αταλάντευτο στις αρχές του, μια προσωπικότητα που τις δύσκολες και σκοτεινές εκείνες εποχές, είχε το θάρρος, την παρρησία και την πολιτική τόλμη να προτάξει τα πιστεύω του και τις πολιτικές του θέσεις. Αλλά και έναν άνθρωπο ανιδιοτελή, που δεν είχε «μολυνθεί» από το «μικρόβιο» της ματαιοδοξίας και θεωρούσε σημαντικότερο το να πράττει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, γιατί γνώριζε ότι αυτό που έπραττε ήταν καλώς καμωμένο.

#κρουσώνας #ηράκλειο #heraklion #crete #βιβλιοπαρουσίαση #culture #history #cretanhistory #mamoulakis
Συναντήθηκα με αμπελοκαλλι Συναντήθηκα με αμπελοκαλλιεργητές σε αγροτικές εκτάσεις στον Προφήτη Ηλία και στο Κυπαρίσσι. Είδα από κοντά τις ζημιές που προκάλεσαν στην φετινή παραγωγή οι τελευταίες βροχοπτώσεις, συζήτησα με νέους αγρότες και ενημερώθηκα για όλες τις εξελίξεις στα φλέγοντα ζητήματα που τους απασχολούν, για την πορεία και την αναπτυξιακή προοπτική του πρωτογενή τομέα.

#crete #heraklion #viticulture #farmers #farmer #farmerlife #winegrower #vineyard #σταφύλια #grapes #nature #cretanlandscape #cretanculture
Λίγη ακόμη ανεμελιά πριν αν Λίγη ακόμη ανεμελιά πριν ανοίξουν τα σχολεία!

#sunday #sundayfunday #familytime #september #cart #hersonissos #heraklion #crete #fun #mamoulakis
🔴 Καλό μήνα! Συνεχίζουμε ε 🔴 Καλό μήνα!

Συνεχίζουμε ενωμένοι, αλληλέγγυοι, έτοιμοι να δώσουμε νέες μάχες εντός και εκτός Βουλής.
Για τους πολλούς. Για τους αδύναμους.
Γιατί αυτή είναι η δική μας προτεραιότητα!

#september #heraklion #crete #priorities #solidarity #endofsummer #working #nonstop #mamoulakis
Έτοιμος για άλλη μια μάχη στην βουλή ως εισηγητής για την εξυγίανση των ναυπηγείων Ελευσίνας.

#vouli #ναυπηγεία #ελευσίνα #shipyard #working #greekparliament #parliament #mamoulakis
Αρχαία Λύττος. Μία εκτεταμ Αρχαία Λύττος. 

Μία εκτεταμένη έρευνα στην περιοχή της αρχαίας Λύττου ανέδειξε πλήθος σπουδαίων ευρημάτων, μία αρχαία πόλη που ήταν ιδιαίτερα ακμάζουσα τόσο στα κλασικά όσο και στα ρωμαϊκά και βυζαντινά έτη.

Είναι επιτακτική ανάγκη η ανάδειξη της και η αναγκαιότητα ενίσχυσης του ανασκαφικού της έργου.

Καλούμε το Υπουργείο Πολιτισμού να αναλάβει δράση.

#lyttos #history #ancientgreece #ancientcrete #cretanculture #ανασκαφές #excavation #heraklion #υπουργείοπολιτισμού
Μεγάλη διπλή γιορτή του τόπ Μεγάλη διπλή γιορτή του τόπου μας, του Αγίου Τίτου.
Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

#heraklion #crete #orthodox #celebration #αγιοςτιτος #history #χάνδακας #μεγάλοκάστρο #mamoulakis
Οι εξελίξεις "τρέχουν", από βδομάδα μας περιμένει πολλή δουλειά. 
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

#auguste #weekend #thoughts #weekendvibes #instamood #instagood #instalike #crete #heraklion #nonstop
Τιμή στην μνήμη των Ηρώων του Σοκαρά

Ο Σοκαράς τιμά τους Ήρωές του, η Κρήτη τιμά τους Εθνομάρτυρές της, με σεβασμό και ταπεινοφροσύνη.
Η ιστορική μνήμη παραμένει ζωντανή και μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά, για να μαθαίνουν όλοι για τη γενναιότητα και το θάρρος των προγόνων μας. Για να μην ξεχαστούν ποτέ τα ειδεχθή εγκλήματα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής. Αθάνατοι!

#αθανατοι #ήρωες #1944 #crete #κατοχη #δενξεχνω #ολοκαύτωμα #πεσόντες
Ένα από τα μεγάλα προσκυνήμ Ένα από τα μεγάλα προσκυνήματα του Δεκαπενταύγουστου στην Κρήτη, είναι η μονή της Παναγίας Γκουβερνιώτισσας στις Ποταμιές του Δήμου Χερσονήσου, που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου.
Το βυζαντινό μοναστήρι με τις  σπάνιες τοιχογραφίες του 14ου αιώνα, που κοσμούν το εσωτερικό του ναού,  ανακαινίστηκε τα τελευταία χρόνια και σήμερα «φοράει» τα γιορτινά του για να υποδεχτεί τους χιλιάδες πιστούς που σπεύδουν κάθε χρόνο να ανάψουν ένα κερί στη χάρη της Παναγίας, και να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές τελετουργίες που γίνονται σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

#παναγία #15αυγουστος #δεκαπενταυγουστος #hersonissos #κατανυξη #γιορτή #crete
Παραμονή δεκαπενταύγουστου.
Εκεί στον νότο…

#auguste #summer #instamood #coffee #southcrete #crete #weekend #family #familytime #15αυγουστος
"Θέλω να δω τ’ άστρο του κόσ "Θέλω να δω τ’ άστρο του κόσμου
μέσα απ’ τα μάτια ενός πιτσιρικά"…..

Με τον Αντώνη και την υπόλοιπη οικογένεια, κάπου στο νότο!

#summervibes #summer #vacation #south #crete #southcrete #family #friends #fullmoon #fullmoon2022 #auguste #mamoulakis
Όλοι για το Αρκαλοχώρι!

"Όταν μυρίζω ανθρωπιά θαρρώ ότι ζω ατελείωτα χρόνια"

Από την συναυλία του Γιάννη Χαρούλη που "έθρεψε" την ψυχή μας χθες βράδυ με τα τραγούδια και τις μουσικές του!

@giannisharoulis

#χαρουλης #συναυλία #crete #culture #concert #cretanmusic #mamoulakis
Από την επίσκεψή μου στην 21 Από την επίσκεψή  μου στην 21η έκθεση κρητικών προϊόντων οικοτεχνίας- χειροτεχνίας στην πλατεία Ελευθερίας.

Πολλά Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της έκθεσης που με πολύ κόπο και αγάπη πασχίζουν για την εξέλιξη των παραδοσιακών  επαγγελμάτων.

 Με μεράκι  τα διατηρούν αναλλοίωτα, χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές και μεθόδους κυκλικής οικονομίας για να δώσουν ξανά ζωή σε παραδοσιακά αντικείμενα προβάλλοντας τον τόπο μας σε όλο τον κόσμο.

#crete #cretanproducts #cretanculture #cultures #heraklion #womenpower #recycle  #circulareconomy #art #cretanart #local #mamoulakis
Ακρόπολη: Εκπαιδευτική βόλτα με τον Αντώνη, πάνω από την Αθήνα....

#akropolis #parthenon #propilaia_acropolis #irodouattikou #erechtion #akropolismuseum #athens #culture #ancientgreece #ancienthistory #mamoulakis
Καλό μήνα! Με υγεία και δύνα Καλό μήνα!
Με υγεία και δύναμη για τη νέα αρχή!

#auguste #vouli #syntagma #athens #mamoulakis
Κυριακή στην Αθήνα!
Οι κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις θα μπουν για λίγο σε παύση, το έργο δεν σταματά ποτέ! 
Να έχετε μια όμορφη μέρα!

#sunday #athens #athensgreece #vouli #mamoulakis #athensdowntown
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

FOLLOW US

Μάθετε τα νέα
πρώτοι

xmamoulakis@gmail.com

Ηράκλειο Κρήτης
Πλατεία Κορνάρου 37 (1ος όροφος), ΤΚ 71201
2810226563

Αθήνα
Βουλής 4, ΤΚ 10562
2103251068
Fax: 2103706007

Ας γινουμε η αλλαγη που θελουμε να δουμε!