Χάρης Μαμουλάκης Χάρης Μαμουλάκης Χάρης Μαμουλάκης
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΧΑΡΗΣ
  • ΝΕΑ
  • Γνωμη
  • Videos
  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
iSYRIZA

Pleese add the sidebar teamplate

  • Αρχική
  • /
  • Δημοφιλή
  • /
  • Συνέδριο Ε.Β.Ε.Α. «Επιμελώς Επιχειρείν 2022»: Η κυβερνητική αδράνεια ναρκοθετεί το ελληνικό επιχειρείν

Facebook-f Linkedin-in Twitter Youtube

Συνέδριο Ε.Β.Ε.Α. «Επιμελώς Επιχειρείν 2022»: Η κυβερνητική αδράνεια ναρκοθετεί το ελληνικό επιχειρείν

18 Μαΐου 2022

Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ο Χάρης Μαμουλάκης, ως εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Στο Στρατηγικό Συνέδριο με τίτλο «Επιμελώς Επιχειρείν 2022» που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών την Τρίτη 17/5, παρευρέθηκε και μίλησε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, ως εκπρόσωπος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Κατά την τοποθέτησή του ο Χάρης Μαμουλάκης, αφού εξέφρασε την οικειότητα που αισθάνεται λόγω και του ότι ο ίδιος είναι μέλος του ΤΕΕ και του Ε.Β.Ε. Ηρακλείου, εξήρε τον ρόλο των Επιμελητηρίων ως επιστημονικών συμβούλων της Πολιτείας, διαμεσολαβητών ανάμεσα στο κράτος και την αγορά, αλλά και ως σημεία συνάντησης και συλλογικής εκπροσώπησης των ενεργών παραγωγικών δυνάμεων της κοινωνίας. Αναφέρθηκε επίσης στον έντονο προβληματισμό που κυριαρχεί εξαιτίας του οικονομικού περιβάλλοντος που διαμορφώνεται στην σκιά της χειρότερης πληθωριστικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία 25 χρόνια, λέγοντας: «Η Κυβέρνηση επιμένει ότι οι πιέσεις αυτές είναι αποτέλεσμα οικονομικών εξωτερικοτήτων, αυτό όμως με κανένα τρόπο δεν την απαλλάσσει από τις ευθύνες της. Ευθύνες που σχετίζονται για παράδειγμα με την απροθυμία της να μπουν όρια στα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών, με την άρνηση να μειωθεί ο ΦΠΑ στα καύσιμα, με την συνειδητή απόφαση να μην αναλάβει μισή πρωτοβουλία για να περιοριστούν οι επιπτώσεις από την αύξηση των τιμών των πρώτων υλών στον κατασκευαστικό κλάδο και στα δημόσια έργα.».

Επισημαίνοντας ότι ο πληθωρισμός είναι πάντα μιας μορφή αναδιανομής εισοδήματος από τους ασθενέστερους προς τις οικονομικές ελίτ και από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προς κλάδους και ομίλους που διατηρούν ολιγοπωλιακή θέση σε επί μέρους τμήματα της παραγωγικής δομής, αναφέρθηκε στο ότι όλες οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, θεωρούν ως κλειδί για την έξοδο από την κρίση, την απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. «Το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» εκφράζει τις πολιτικές επιθυμίες της κυβέρνησης. Περιλαμβάνει π.χ. 1 δισ για φωτοτυπίες, μισό δισ για νέες μετεκπαιδεύσεις τύπου ‘’Σκόιλ Ελικίκου’’ και άλλες τέτοιες φαιδρές πρωτοβουλίες, ενώ απουσιάζουν από τον σχεδιασμό, για παράδειγμα, τα αναπτυξιακά εργαλεία για την ψηφιοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την στροφή της μεταποίησης σε πράσινες κατευθύνσεις και στην κυκλική οικονομία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Χάρης Μαμουλάκης και στην ανικανότητα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να υλοποιήσει εντός των προθεσμιών που η ίδια έθεσε, τις αιρεσιμότητες που η ίδια επέλεξε για την εκταμίευση των σχετικών πόρων, με την πρώτη εκταμίευση να γίνεται μόλις πριν από 2 μήνες. «Σας υπενθυμίζω ότι η Κυβέρνηση προέβλεπε στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2021, δαπάνες από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 2,6 δισ ευρώ για το 2022. Στον προϋπολογισμό του 2022 για την ίδια χρονιά οι στόχοι αυτοί είχαν «κουρευτεί» στα 600 εκατ. ευρώ. Τον Μάρτιο δε, οι εκταμίευση πόρων δεν είχαν ακόμα υπερβεί τα 150 εκατ. ευρώ.».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Χάρης Μαμουλάκης τόνισε: «Η παρούσα κρίση είναι πολυπαραγοντική. Αποτελεί συνέχεια του διεθνούς οικονομικού σοκ του κορονοϊού αλλά και της διακύμανσης της τιμής των πρώτων υλών που ακολούθησαν. Κι επειδή η ένταση, η έκταση και οι απρόβλεπτες συνέπειες της είναι αιτία του πολέμου, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το νέο τοπίο της διεθνούς οικονομικής σκηνής και κατ’ επέκταση του ελληνικού επιχειρείν, θα διαμορφωθεί μετά το τέλος του. Δεν μπορούμε λοιπόν παρά όλοι μας να ελπίζουμε και να ευχόμαστε για μια γρήγορη αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών. Και να ευχόμαστε επίσης η χώρα μας, να είναι μεταξύ των δυνάμεων που θα συμβάλουν στην ειρήνη στην περιοχή και στην διεθνή γεωπολιτική σταθερότητα.».

Στο Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ΕΡΜΗΣ, του κτίριο του ΕΒΕΑ, υπήρξαν τοποθετήσεις από Υπουργούς της Κυβέρνησης, εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, των Επιμελητηρίων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματικών ομίλων και στελεχών επιχειρήσεων.

Share:
prev post next post

Αναζήτηση

Τελευταία Νέα

  • Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Χάρη Μαμουλάκη με

    16 Μαΐου, 2025
  • Να δημοσιοποιηθεί άμεσα η σύμβαση παραχώρησης

    15 Μαΐου, 2025
  • Η αξιοποίηση των νερών του Αλμυρού

    14 Μαΐου, 2025

Ιστορικό

  • Μάιος 2025
  • Απρίλιος 2025
  • Μάρτιος 2025
  • Φεβρουάριος 2025
  • Ιανουάριος 2025
  • Δεκέμβριος 2024
  • Νοέμβριος 2024
  • Οκτώβριος 2024
  • Σεπτέμβριος 2024
  • Αύγουστος 2024
  • Ιούλιος 2024
  • Ιούνιος 2024
  • Μάιος 2024
  • Απρίλιος 2024
  • Μάρτιος 2024
  • Φεβρουάριος 2024
  • Ιανουάριος 2024
  • Δεκέμβριος 2023
  • Νοέμβριος 2023
  • Οκτώβριος 2023
  • Σεπτέμβριος 2023
  • Αύγουστος 2023
  • Ιούλιος 2023
  • Ιούνιος 2023
  • Μάιος 2023
  • Απρίλιος 2023
  • Μάρτιος 2023
  • Φεβρουάριος 2023
  • Ιανουάριος 2023
  • Δεκέμβριος 2022
  • Νοέμβριος 2022
  • Οκτώβριος 2022
  • Σεπτέμβριος 2022
  • Αύγουστος 2022
  • Ιούλιος 2022
  • Ιούνιος 2022
  • Μάιος 2022
  • Απρίλιος 2022
  • Μάρτιος 2022
  • Φεβρουάριος 2022
  • Ιανουάριος 2022
  • Δεκέμβριος 2021
  • Νοέμβριος 2021
  • Οκτώβριος 2021
  • Σεπτέμβριος 2021
  • Αύγουστος 2021
  • Ιούλιος 2021
  • Ιούνιος 2021
  • Μάιος 2021
  • Απρίλιος 2021
  • Μάρτιος 2021
  • Φεβρουάριος 2021
  • Ιανουάριος 2021
  • Δεκέμβριος 2020
  • Νοέμβριος 2020
  • Οκτώβριος 2020
  • Σεπτέμβριος 2020
  • Αύγουστος 2020
  • Ιούλιος 2020
  • Ιούνιος 2020
  • Μάιος 2020
  • Απρίλιος 2020
  • Μάρτιος 2020
  • Φεβρουάριος 2020
  • Ιανουάριος 2020
  • Δεκέμβριος 2019
  • Νοέμβριος 2019
  • Οκτώβριος 2019
  • Σεπτέμβριος 2019
  • Αύγουστος 2019
  • Ιούλιος 2019
  • Ιούνιος 2019
  • Μάιος 2019
  • Απρίλιος 2019
  • Μάρτιος 2019
  • Φεβρουάριος 2019
  • Ιανουάριος 2019
  • Δεκέμβριος 2018
  • Νοέμβριος 2018
  • Οκτώβριος 2018
  • Σεπτέμβριος 2018
  • Αύγουστος 2018
  • Ιούλιος 2018
  • Ιούνιος 2018
  • Μάιος 2018
  • Απρίλιος 2018
  • Μάρτιος 2018
  • Φεβρουάριος 2018
  • Ιανουάριος 2018
  • Δεκέμβριος 2017
  • Νοέμβριος 2017
  • Οκτώβριος 2017
  • Σεπτέμβριος 2017
  • Αύγουστος 2017
  • Ιούλιος 2017
  • Ιούνιος 2017
  • Μάιος 2017

Στον αέρα είναι πλέον η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής
νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ, www.isyriza.gr.

ΚΑΝ΄ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ / ΚΑΝ΄ΤΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Μπορεί τώρα κάθε προοδευτικός πολίτης να γίνει μέλος της μεγάλης και ανοικτής
οικογένειας του ΣΥΡΙΖΑ και να βάλει το δικό του λιθαράκι στη νέα εποχή.
iSYRIZA
Tweets by Mamoulakis
FOLLOW US
ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

mamoulakis

Instagram post 17935693505514039 Instagram post 17935693505514039
Έχω την χαρά τα τελευταία χρόνια να έχω βήμα στον θεσμό της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 
Έτσι και φέτος, κλήθηκα σε ένα πάνελ με εκπροσώπους του επιχειρηματικού τομέα, να μιλήσω για το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα.

#δεθ2022 #επιχειρείν #επενδύσεις #greece #thesaloniki #θεσσαλονίκη #destination #destinationgreece #investment #investmentstrategies #investmentproperty #mamoulakis
Αναχώρηση από Ηράκλειο για Αναχώρηση από Ηράκλειο για Θεσσαλονίκη. 
Σε λίγες ώρες θα είμαι ομιλητής στη ΔΕΘ για το "επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα".

#heraklion #crete #thessaloniki #airport 
#kazantzakisairport #makedoniaairport #departure #traveling #working #δεθ2022 #επενδύσεις
Περάσαμε και τον "κακό μας δ Περάσαμε και τον "κακό μας δαίμονα" την Τσεχία με μια τεράστια νίκη.
Ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο. 
🇬🇷 Πάμε δυνατά Ελλάδα!

#my_national_team #eurobasket2022 
#basket #greece #mamoulakis
Στη γιορτή Μήλου στην πλατε Στη γιορτή Μήλου στην πλατεία Αγίας Τριάδας του Κρουσώνα που είναι θεσμός τα τελευταία χρόνια για το χωριό.
Και εκτός από τα μήλα και τις καταπληκτικές σπιτικές μηλόπιτες, γευτήκαμε και το υπέροχο, διάσημο κρητικό αντικριστό, πού βασίζεται στον αρχαίο τρόπο ψησίματος και κάνει την διαφορά.

#κρουσώνας #traditional #celebration #crete #heraklion #αντικριστό #culture #farmerslife #farmers #agriculture
Στην παρουσίαση του βιβλίου «Μενέλαος Ι. Ξυλούρης 1914-1991 
Μια σημαντική ημέρα για τον Κρουσώνα. 
Τιμήσαμε έναν άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του, διαρκές και αέναο, στο πέρασμα των δεκαετιών. Έναν άνθρωπο σταθερό και αταλάντευτο στις αρχές του, μια προσωπικότητα που τις δύσκολες και σκοτεινές εκείνες εποχές, είχε το θάρρος, την παρρησία και την πολιτική τόλμη να προτάξει τα πιστεύω του και τις πολιτικές του θέσεις. Αλλά και έναν άνθρωπο ανιδιοτελή, που δεν είχε «μολυνθεί» από το «μικρόβιο» της ματαιοδοξίας και θεωρούσε σημαντικότερο το να πράττει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, γιατί γνώριζε ότι αυτό που έπραττε ήταν καλώς καμωμένο.

#κρουσώνας #ηράκλειο #heraklion #crete #βιβλιοπαρουσίαση #culture #history #cretanhistory #mamoulakis
Συναντήθηκα με αμπελοκαλλι Συναντήθηκα με αμπελοκαλλιεργητές σε αγροτικές εκτάσεις στον Προφήτη Ηλία και στο Κυπαρίσσι. Είδα από κοντά τις ζημιές που προκάλεσαν στην φετινή παραγωγή οι τελευταίες βροχοπτώσεις, συζήτησα με νέους αγρότες και ενημερώθηκα για όλες τις εξελίξεις στα φλέγοντα ζητήματα που τους απασχολούν, για την πορεία και την αναπτυξιακή προοπτική του πρωτογενή τομέα.

#crete #heraklion #viticulture #farmers #farmer #farmerlife #winegrower #vineyard #σταφύλια #grapes #nature #cretanlandscape #cretanculture
Λίγη ακόμη ανεμελιά πριν αν Λίγη ακόμη ανεμελιά πριν ανοίξουν τα σχολεία!

#sunday #sundayfunday #familytime #september #cart #hersonissos #heraklion #crete #fun #mamoulakis
🔴 Καλό μήνα! Συνεχίζουμε ε 🔴 Καλό μήνα!

Συνεχίζουμε ενωμένοι, αλληλέγγυοι, έτοιμοι να δώσουμε νέες μάχες εντός και εκτός Βουλής.
Για τους πολλούς. Για τους αδύναμους.
Γιατί αυτή είναι η δική μας προτεραιότητα!

#september #heraklion #crete #priorities #solidarity #endofsummer #working #nonstop #mamoulakis
Έτοιμος για άλλη μια μάχη στην βουλή ως εισηγητής για την εξυγίανση των ναυπηγείων Ελευσίνας.

#vouli #ναυπηγεία #ελευσίνα #shipyard #working #greekparliament #parliament #mamoulakis
Αρχαία Λύττος. Μία εκτεταμ Αρχαία Λύττος. 

Μία εκτεταμένη έρευνα στην περιοχή της αρχαίας Λύττου ανέδειξε πλήθος σπουδαίων ευρημάτων, μία αρχαία πόλη που ήταν ιδιαίτερα ακμάζουσα τόσο στα κλασικά όσο και στα ρωμαϊκά και βυζαντινά έτη.

Είναι επιτακτική ανάγκη η ανάδειξη της και η αναγκαιότητα ενίσχυσης του ανασκαφικού της έργου.

Καλούμε το Υπουργείο Πολιτισμού να αναλάβει δράση.

#lyttos #history #ancientgreece #ancientcrete #cretanculture #ανασκαφές #excavation #heraklion #υπουργείοπολιτισμού
Μεγάλη διπλή γιορτή του τόπ Μεγάλη διπλή γιορτή του τόπου μας, του Αγίου Τίτου.
Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

#heraklion #crete #orthodox #celebration #αγιοςτιτος #history #χάνδακας #μεγάλοκάστρο #mamoulakis
Οι εξελίξεις "τρέχουν", από βδομάδα μας περιμένει πολλή δουλειά. 
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

#auguste #weekend #thoughts #weekendvibes #instamood #instagood #instalike #crete #heraklion #nonstop
Τιμή στην μνήμη των Ηρώων του Σοκαρά

Ο Σοκαράς τιμά τους Ήρωές του, η Κρήτη τιμά τους Εθνομάρτυρές της, με σεβασμό και ταπεινοφροσύνη.
Η ιστορική μνήμη παραμένει ζωντανή και μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά, για να μαθαίνουν όλοι για τη γενναιότητα και το θάρρος των προγόνων μας. Για να μην ξεχαστούν ποτέ τα ειδεχθή εγκλήματα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής. Αθάνατοι!

#αθανατοι #ήρωες #1944 #crete #κατοχη #δενξεχνω #ολοκαύτωμα #πεσόντες
Ένα από τα μεγάλα προσκυνήμ Ένα από τα μεγάλα προσκυνήματα του Δεκαπενταύγουστου στην Κρήτη, είναι η μονή της Παναγίας Γκουβερνιώτισσας στις Ποταμιές του Δήμου Χερσονήσου, που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου.
Το βυζαντινό μοναστήρι με τις  σπάνιες τοιχογραφίες του 14ου αιώνα, που κοσμούν το εσωτερικό του ναού,  ανακαινίστηκε τα τελευταία χρόνια και σήμερα «φοράει» τα γιορτινά του για να υποδεχτεί τους χιλιάδες πιστούς που σπεύδουν κάθε χρόνο να ανάψουν ένα κερί στη χάρη της Παναγίας, και να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές τελετουργίες που γίνονται σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

#παναγία #15αυγουστος #δεκαπενταυγουστος #hersonissos #κατανυξη #γιορτή #crete
Παραμονή δεκαπενταύγουστου.
Εκεί στον νότο…

#auguste #summer #instamood #coffee #southcrete #crete #weekend #family #familytime #15αυγουστος
"Θέλω να δω τ’ άστρο του κόσ "Θέλω να δω τ’ άστρο του κόσμου
μέσα απ’ τα μάτια ενός πιτσιρικά"…..

Με τον Αντώνη και την υπόλοιπη οικογένεια, κάπου στο νότο!

#summervibes #summer #vacation #south #crete #southcrete #family #friends #fullmoon #fullmoon2022 #auguste #mamoulakis
Όλοι για το Αρκαλοχώρι!

"Όταν μυρίζω ανθρωπιά θαρρώ ότι ζω ατελείωτα χρόνια"

Από την συναυλία του Γιάννη Χαρούλη που "έθρεψε" την ψυχή μας χθες βράδυ με τα τραγούδια και τις μουσικές του!

@giannisharoulis

#χαρουλης #συναυλία #crete #culture #concert #cretanmusic #mamoulakis
Από την επίσκεψή μου στην 21 Από την επίσκεψή  μου στην 21η έκθεση κρητικών προϊόντων οικοτεχνίας- χειροτεχνίας στην πλατεία Ελευθερίας.

Πολλά Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της έκθεσης που με πολύ κόπο και αγάπη πασχίζουν για την εξέλιξη των παραδοσιακών  επαγγελμάτων.

 Με μεράκι  τα διατηρούν αναλλοίωτα, χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές και μεθόδους κυκλικής οικονομίας για να δώσουν ξανά ζωή σε παραδοσιακά αντικείμενα προβάλλοντας τον τόπο μας σε όλο τον κόσμο.

#crete #cretanproducts #cretanculture #cultures #heraklion #womenpower #recycle  #circulareconomy #art #cretanart #local #mamoulakis
Ακρόπολη: Εκπαιδευτική βόλτα με τον Αντώνη, πάνω από την Αθήνα....

#akropolis #parthenon #propilaia_acropolis #irodouattikou #erechtion #akropolismuseum #athens #culture #ancientgreece #ancienthistory #mamoulakis
Καλό μήνα! Με υγεία και δύνα Καλό μήνα!
Με υγεία και δύναμη για τη νέα αρχή!

#auguste #vouli #syntagma #athens #mamoulakis
Κυριακή στην Αθήνα!
Οι κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις θα μπουν για λίγο σε παύση, το έργο δεν σταματά ποτέ! 
Να έχετε μια όμορφη μέρα!

#sunday #athens #athensgreece #vouli #mamoulakis #athensdowntown
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

FOLLOW US

Μάθετε τα νέα
πρώτοι

xmamoulakis@gmail.com

Ηράκλειο Κρήτης
Μάχης Κρήτης 3, ΤΚ 71303
2810226563

Αθήνα
Βουλής 4, ΤΚ 10562
2103251068
Fax: 2103706007

Ας γινουμε η αλλαγη που θελουμε να δουμε!