Χάρης Μαμουλάκης Χάρης Μαμουλάκης Χάρης Μαμουλάκης
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΧΑΡΗΣ
  • ΝΕΑ
  • Γνωμη
  • Videos
  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
iSYRIZA

Pleese add the sidebar teamplate

  • Αρχική
  • /
  • exada
  • /
  • Ο Χάρη Μαμουλάκης στην 33η Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στο Ελσίνκι (video)

Facebook-f Linkedin-in Twitter Youtube

Ο Χάρη Μαμουλάκης στην 33η Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στο Ελσίνκι (video)

20 Ιουνίου 2026

Χάρης Μαμουλάκης: Στη σημερινή συγκυρία το μήνυμα που οφείλουμε να εκπέμψουμε είναι σαφές: καμία κοινότητα δεν πρέπει να διώκεται λόγω της πίστης της

Στις εργασίες της 33ης Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) που πραγματοποιούνται στο Ελσίνκι με θέμα «Μειοψηφικοί Χριστιανικοί Πληθυσμοί σε περιόδους κρίσεων: Σχέσεις κοινωνίας, κράτους και εκκλησίας. Προβλήματα και αντιξοότητες», συμμετέχει με την αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Κατά την τοποθέτησή του στη Συνέλευση, ο Χάρης Μαμουλάκης αναφέρθηκε στις δραματικές γεωπολιτικές εξελίξεις που βιώνει σήμερα ο κόσμος, οι οποίες επαναφέρουν με ένταση το ζήτημα της προστασίας των θρησκευτικών μειονοτήτων και ιδιαίτερα των ιστορικών Χριστιανικών κοινοτήτων: «Οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, η αστάθεια στη Συρία και στον Λίβανο, η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, αλλά και οι διώξεις θρησκευτικών πληθυσμών σε περιοχές της Αφρικής, δημιουργούν ένα περιβάλλον αυξανόμενης ανασφάλειας για εκατομμύρια ανθρώπους και καθιστούν επιτακτική την άμεση κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων» τόνισε ο Χάρης Μαμουλάκης, επισημαίνοντας: «Σε περιόδους κρίσεων, οι μειονότητες είναι συχνά οι πρώτες που πλήττονται. Όταν υποχωρεί το κράτος δικαίου, όταν ενισχύεται ο εξτρεμισμός και όταν η θρησκεία εργαλειοποιείται για πολιτικούς ή γεωπολιτικούς σκοπούς, οι θρησκευτικές κοινότητες βρίσκονται αντιμέτωπες με διακρίσεις, εκτοπισμούς και, πολλές φορές, με την ίδια την απειλή της επιβίωσής τους. Η αδράνεια απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις δεν αποτελεί επιλογή που μπορούμε να αποδεχθούμε.».

Ο Χάρης Μαμουλάκης τόνισε ότι η προστασία των Χριστιανικών πληθυσμών δεν αποτελεί αποκλειστικά εκκλησιαστικό ή θρησκευτικό ζήτημα, αλλά ζήτημα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής. Επίσης, ότι η σταδιακή συρρίκνωση ιστορικών Χριστιανικών κοινοτήτων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής συνιστά απώλεια όχι μόνο για τον Χριστιανισμό αλλά και για την πολυπολιτισμική ταυτότητα ολόκληρων κοινωνιών.

«Γι’ αυτό και η προστασία τους συνιστά κοινή ηθική ευθύνη της διεθνούς κοινότητας. Απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις, η διεθνής κοινότητα οφείλει να ενισχύσει τους μηχανισμούς προστασίας της θρησκευτικής ελευθερίας, να καταδικάζει χωρίς εξαιρέσεις κάθε μορφή διωγμού και να στηρίζει έμπρακτα τις κοινότητες που απειλούνται. Η έγκαιρη δράση είναι κρίσιμη για την αποτροπή περαιτέρω ανθρώπινου πόνου και ανεπανόρθωτων απωλειών» ανέφερε ο Χάρης Μαμουλάκης, συμπληρώνοντας: «Η Ελλάδα, με τη διαχρονική της προσήλωση στο διεθνές δίκαιο, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στον διαθρησκειακό διάλογο, μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί ως γέφυρα συνεννόησης και συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών λαών, πολιτισμών και θρησκειών. Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας έχει ιδιαίτερο ρόλο να διαδραματίσει. Να αναδεικνύει με συνέπεια και αποφασιστικότητα τις παραβιάσεις των θρησκευτικών ελευθεριών, να ενισχύει τη συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και να προωθεί πρωτοβουλίες που υπηρετούν την ειρήνη, τον διάλογο και τον αμοιβαίο σεβασμό. Στη σημερινή συγκυρία, το μήνυμα που οφείλουμε να εκπέμψουμε είναι σαφές: καμία κοινότητα δεν πρέπει να διώκεται λόγω της πίστης της, κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να στερείται τα θεμελιώδη δικαιώματά του και καμία κοινωνία δεν μπορεί να οικοδομήσει βιώσιμη ειρήνη χωρίς σεβασμό στη θρησκευτική ελευθερία και στον πλουραλισμό.».

Στη Γενική Συνέλευση της ΔΣΟ στην πρωτεύουσα της Φιλανδίας, συμμετέχουν Ορθόδοξοι Βουλευτές απ’ όλο τον κόσμο, ενώ τις εργασίες κήρυξε ο Πρόεδρος του Φινλανδικού Κοινοβουλίου Jussi Hallaho.

Share:
prev post

Αναζήτηση

Τελευταία Νέα

  • Ο Χάρη Μαμουλάκης στην 33η Γενική

    20 Ιουνίου, 2026
  • Χάρη Μαμουλάκης: Οι πολίτες συνεχίζουν να

    19 Ιουνίου, 2026
  • Η διαμαρτυρία των αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ, στη

    18 Ιουνίου, 2026

Ιστορικό

  • Ιούνιος 2026
  • Μάιος 2026
  • Απρίλιος 2026
  • Μάρτιος 2026
  • Φεβρουάριος 2026
  • Ιανουάριος 2026
  • Δεκέμβριος 2025
  • Νοέμβριος 2025
  • Οκτώβριος 2025
  • Σεπτέμβριος 2025
  • Αύγουστος 2025
  • Ιούλιος 2025
  • Ιούνιος 2025
  • Μάιος 2025
  • Απρίλιος 2025
  • Μάρτιος 2025
  • Φεβρουάριος 2025
  • Ιανουάριος 2025
  • Δεκέμβριος 2024
  • Νοέμβριος 2024
  • Οκτώβριος 2024
  • Σεπτέμβριος 2024
  • Αύγουστος 2024
  • Ιούλιος 2024
  • Ιούνιος 2024
  • Μάιος 2024
  • Απρίλιος 2024
  • Μάρτιος 2024
  • Φεβρουάριος 2024
  • Ιανουάριος 2024
  • Δεκέμβριος 2023
  • Νοέμβριος 2023
  • Οκτώβριος 2023
  • Σεπτέμβριος 2023
  • Αύγουστος 2023
  • Ιούλιος 2023
  • Ιούνιος 2023
  • Μάιος 2023
  • Απρίλιος 2023
  • Μάρτιος 2023
  • Φεβρουάριος 2023
  • Ιανουάριος 2023
  • Δεκέμβριος 2022
  • Νοέμβριος 2022
  • Οκτώβριος 2022
  • Σεπτέμβριος 2022
  • Αύγουστος 2022
  • Ιούλιος 2022
  • Ιούνιος 2022
  • Μάιος 2022
  • Απρίλιος 2022
  • Μάρτιος 2022
  • Φεβρουάριος 2022
  • Ιανουάριος 2022
  • Δεκέμβριος 2021
  • Νοέμβριος 2021
  • Οκτώβριος 2021
  • Σεπτέμβριος 2021
  • Αύγουστος 2021
  • Ιούλιος 2021
  • Ιούνιος 2021
  • Μάιος 2021
  • Απρίλιος 2021
  • Μάρτιος 2021
  • Φεβρουάριος 2021
  • Ιανουάριος 2021
  • Δεκέμβριος 2020
  • Νοέμβριος 2020
  • Οκτώβριος 2020
  • Σεπτέμβριος 2020
  • Αύγουστος 2020
  • Ιούλιος 2020
  • Ιούνιος 2020
  • Μάιος 2020
  • Απρίλιος 2020
  • Μάρτιος 2020
  • Φεβρουάριος 2020
  • Ιανουάριος 2020
  • Δεκέμβριος 2019
  • Νοέμβριος 2019
  • Οκτώβριος 2019
  • Σεπτέμβριος 2019
  • Αύγουστος 2019
  • Ιούλιος 2019
  • Ιούνιος 2019
  • Μάιος 2019
  • Απρίλιος 2019
  • Μάρτιος 2019
  • Φεβρουάριος 2019
  • Ιανουάριος 2019
  • Δεκέμβριος 2018
  • Νοέμβριος 2018
  • Οκτώβριος 2018
  • Σεπτέμβριος 2018
  • Αύγουστος 2018
  • Ιούλιος 2018
  • Ιούνιος 2018
  • Μάιος 2018
  • Απρίλιος 2018
  • Μάρτιος 2018
  • Φεβρουάριος 2018
  • Ιανουάριος 2018
  • Δεκέμβριος 2017
  • Νοέμβριος 2017
  • Οκτώβριος 2017
  • Σεπτέμβριος 2017
  • Αύγουστος 2017
  • Ιούλιος 2017
  • Ιούνιος 2017
  • Μάιος 2017

Στον αέρα είναι πλέον η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής
νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ, www.isyriza.gr.

ΚΑΝ΄ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ / ΚΑΝ΄ΤΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Μπορεί τώρα κάθε προοδευτικός πολίτης να γίνει μέλος της μεγάλης και ανοικτής
οικογένειας του ΣΥΡΙΖΑ και να βάλει το δικό του λιθαράκι στη νέα εποχή.
iSYRIZA
Tweets by Mamoulakis
FOLLOW US
ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

mamoulakis

Instagram post 17935693505514039 Instagram post 17935693505514039
Έχω την χαρά τα τελευταία χρόνια να έχω βήμα στον θεσμό της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 
Έτσι και φέτος, κλήθηκα σε ένα πάνελ με εκπροσώπους του επιχειρηματικού τομέα, να μιλήσω για το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα.

#δεθ2022 #επιχειρείν #επενδύσεις #greece #thesaloniki #θεσσαλονίκη #destination #destinationgreece #investment #investmentstrategies #investmentproperty #mamoulakis
Αναχώρηση από Ηράκλειο για Αναχώρηση από Ηράκλειο για Θεσσαλονίκη. 
Σε λίγες ώρες θα είμαι ομιλητής στη ΔΕΘ για το "επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα".

#heraklion #crete #thessaloniki #airport 
#kazantzakisairport #makedoniaairport #departure #traveling #working #δεθ2022 #επενδύσεις
Περάσαμε και τον "κακό μας δ Περάσαμε και τον "κακό μας δαίμονα" την Τσεχία με μια τεράστια νίκη.
Ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο. 
🇬🇷 Πάμε δυνατά Ελλάδα!

#my_national_team #eurobasket2022 
#basket #greece #mamoulakis
Στη γιορτή Μήλου στην πλατε Στη γιορτή Μήλου στην πλατεία Αγίας Τριάδας του Κρουσώνα που είναι θεσμός τα τελευταία χρόνια για το χωριό.
Και εκτός από τα μήλα και τις καταπληκτικές σπιτικές μηλόπιτες, γευτήκαμε και το υπέροχο, διάσημο κρητικό αντικριστό, πού βασίζεται στον αρχαίο τρόπο ψησίματος και κάνει την διαφορά.

#κρουσώνας #traditional #celebration #crete #heraklion #αντικριστό #culture #farmerslife #farmers #agriculture
Στην παρουσίαση του βιβλίου «Μενέλαος Ι. Ξυλούρης 1914-1991 
Μια σημαντική ημέρα για τον Κρουσώνα. 
Τιμήσαμε έναν άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του, διαρκές και αέναο, στο πέρασμα των δεκαετιών. Έναν άνθρωπο σταθερό και αταλάντευτο στις αρχές του, μια προσωπικότητα που τις δύσκολες και σκοτεινές εκείνες εποχές, είχε το θάρρος, την παρρησία και την πολιτική τόλμη να προτάξει τα πιστεύω του και τις πολιτικές του θέσεις. Αλλά και έναν άνθρωπο ανιδιοτελή, που δεν είχε «μολυνθεί» από το «μικρόβιο» της ματαιοδοξίας και θεωρούσε σημαντικότερο το να πράττει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, γιατί γνώριζε ότι αυτό που έπραττε ήταν καλώς καμωμένο.

#κρουσώνας #ηράκλειο #heraklion #crete #βιβλιοπαρουσίαση #culture #history #cretanhistory #mamoulakis
Συναντήθηκα με αμπελοκαλλι Συναντήθηκα με αμπελοκαλλιεργητές σε αγροτικές εκτάσεις στον Προφήτη Ηλία και στο Κυπαρίσσι. Είδα από κοντά τις ζημιές που προκάλεσαν στην φετινή παραγωγή οι τελευταίες βροχοπτώσεις, συζήτησα με νέους αγρότες και ενημερώθηκα για όλες τις εξελίξεις στα φλέγοντα ζητήματα που τους απασχολούν, για την πορεία και την αναπτυξιακή προοπτική του πρωτογενή τομέα.

#crete #heraklion #viticulture #farmers #farmer #farmerlife #winegrower #vineyard #σταφύλια #grapes #nature #cretanlandscape #cretanculture
Λίγη ακόμη ανεμελιά πριν αν Λίγη ακόμη ανεμελιά πριν ανοίξουν τα σχολεία!

#sunday #sundayfunday #familytime #september #cart #hersonissos #heraklion #crete #fun #mamoulakis
🔴 Καλό μήνα! Συνεχίζουμε ε 🔴 Καλό μήνα!

Συνεχίζουμε ενωμένοι, αλληλέγγυοι, έτοιμοι να δώσουμε νέες μάχες εντός και εκτός Βουλής.
Για τους πολλούς. Για τους αδύναμους.
Γιατί αυτή είναι η δική μας προτεραιότητα!

#september #heraklion #crete #priorities #solidarity #endofsummer #working #nonstop #mamoulakis
Έτοιμος για άλλη μια μάχη στην βουλή ως εισηγητής για την εξυγίανση των ναυπηγείων Ελευσίνας.

#vouli #ναυπηγεία #ελευσίνα #shipyard #working #greekparliament #parliament #mamoulakis
Αρχαία Λύττος. Μία εκτεταμ Αρχαία Λύττος. 

Μία εκτεταμένη έρευνα στην περιοχή της αρχαίας Λύττου ανέδειξε πλήθος σπουδαίων ευρημάτων, μία αρχαία πόλη που ήταν ιδιαίτερα ακμάζουσα τόσο στα κλασικά όσο και στα ρωμαϊκά και βυζαντινά έτη.

Είναι επιτακτική ανάγκη η ανάδειξη της και η αναγκαιότητα ενίσχυσης του ανασκαφικού της έργου.

Καλούμε το Υπουργείο Πολιτισμού να αναλάβει δράση.

#lyttos #history #ancientgreece #ancientcrete #cretanculture #ανασκαφές #excavation #heraklion #υπουργείοπολιτισμού
Μεγάλη διπλή γιορτή του τόπ Μεγάλη διπλή γιορτή του τόπου μας, του Αγίου Τίτου.
Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

#heraklion #crete #orthodox #celebration #αγιοςτιτος #history #χάνδακας #μεγάλοκάστρο #mamoulakis
Οι εξελίξεις "τρέχουν", από βδομάδα μας περιμένει πολλή δουλειά. 
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

#auguste #weekend #thoughts #weekendvibes #instamood #instagood #instalike #crete #heraklion #nonstop
Τιμή στην μνήμη των Ηρώων του Σοκαρά

Ο Σοκαράς τιμά τους Ήρωές του, η Κρήτη τιμά τους Εθνομάρτυρές της, με σεβασμό και ταπεινοφροσύνη.
Η ιστορική μνήμη παραμένει ζωντανή και μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά, για να μαθαίνουν όλοι για τη γενναιότητα και το θάρρος των προγόνων μας. Για να μην ξεχαστούν ποτέ τα ειδεχθή εγκλήματα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής. Αθάνατοι!

#αθανατοι #ήρωες #1944 #crete #κατοχη #δενξεχνω #ολοκαύτωμα #πεσόντες
Ένα από τα μεγάλα προσκυνήμ Ένα από τα μεγάλα προσκυνήματα του Δεκαπενταύγουστου στην Κρήτη, είναι η μονή της Παναγίας Γκουβερνιώτισσας στις Ποταμιές του Δήμου Χερσονήσου, που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου.
Το βυζαντινό μοναστήρι με τις  σπάνιες τοιχογραφίες του 14ου αιώνα, που κοσμούν το εσωτερικό του ναού,  ανακαινίστηκε τα τελευταία χρόνια και σήμερα «φοράει» τα γιορτινά του για να υποδεχτεί τους χιλιάδες πιστούς που σπεύδουν κάθε χρόνο να ανάψουν ένα κερί στη χάρη της Παναγίας, και να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές τελετουργίες που γίνονται σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

#παναγία #15αυγουστος #δεκαπενταυγουστος #hersonissos #κατανυξη #γιορτή #crete
Παραμονή δεκαπενταύγουστου.
Εκεί στον νότο…

#auguste #summer #instamood #coffee #southcrete #crete #weekend #family #familytime #15αυγουστος
"Θέλω να δω τ’ άστρο του κόσ "Θέλω να δω τ’ άστρο του κόσμου
μέσα απ’ τα μάτια ενός πιτσιρικά"…..

Με τον Αντώνη και την υπόλοιπη οικογένεια, κάπου στο νότο!

#summervibes #summer #vacation #south #crete #southcrete #family #friends #fullmoon #fullmoon2022 #auguste #mamoulakis
Όλοι για το Αρκαλοχώρι!

"Όταν μυρίζω ανθρωπιά θαρρώ ότι ζω ατελείωτα χρόνια"

Από την συναυλία του Γιάννη Χαρούλη που "έθρεψε" την ψυχή μας χθες βράδυ με τα τραγούδια και τις μουσικές του!

@giannisharoulis

#χαρουλης #συναυλία #crete #culture #concert #cretanmusic #mamoulakis
Από την επίσκεψή μου στην 21 Από την επίσκεψή  μου στην 21η έκθεση κρητικών προϊόντων οικοτεχνίας- χειροτεχνίας στην πλατεία Ελευθερίας.

Πολλά Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της έκθεσης που με πολύ κόπο και αγάπη πασχίζουν για την εξέλιξη των παραδοσιακών  επαγγελμάτων.

 Με μεράκι  τα διατηρούν αναλλοίωτα, χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές και μεθόδους κυκλικής οικονομίας για να δώσουν ξανά ζωή σε παραδοσιακά αντικείμενα προβάλλοντας τον τόπο μας σε όλο τον κόσμο.

#crete #cretanproducts #cretanculture #cultures #heraklion #womenpower #recycle  #circulareconomy #art #cretanart #local #mamoulakis
Ακρόπολη: Εκπαιδευτική βόλτα με τον Αντώνη, πάνω από την Αθήνα....

#akropolis #parthenon #propilaia_acropolis #irodouattikou #erechtion #akropolismuseum #athens #culture #ancientgreece #ancienthistory #mamoulakis
Καλό μήνα! Με υγεία και δύνα Καλό μήνα!
Με υγεία και δύναμη για τη νέα αρχή!

#auguste #vouli #syntagma #athens #mamoulakis
Κυριακή στην Αθήνα!
Οι κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις θα μπουν για λίγο σε παύση, το έργο δεν σταματά ποτέ! 
Να έχετε μια όμορφη μέρα!

#sunday #athens #athensgreece #vouli #mamoulakis #athensdowntown
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

FOLLOW US

Μάθετε τα νέα
πρώτοι

xmamoulakis@gmail.com

Ηράκλειο Κρήτης
Μάχης Κρήτης 3, ΤΚ 71303
2810226563

Αθήνα
Βουλής 4, ΤΚ 10562
2103251068
Fax: 2103706007

Ας γινουμε η αλλαγη που θελουμε να δουμε!