Χάρης Μαμουλάκης Χάρης Μαμουλάκης Χάρης Μαμουλάκης
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΧΑΡΗΣ
  • ΝΕΑ
  • Γνώμη
  • Videos
  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
iSYRIZA

Pleese add the sidebar teamplate

  • Αρχική
  • /
  • Νέα
  • /
  • Η παράταξη της προόδου, της αλληλεγγύης και της ισότητας είναι παρούσα

Facebook-f Linkedin-in Twitter Youtube
Η παράταξη της προόδου, της αλληλεγγύης και της ισότητας είναι παρούσα

Η παράταξη της προόδου, της αλληλεγγύης και της ισότητας είναι παρούσα

22 Ιουνίου 2019

Έχοντας βαθιά «ριζωμένες» τις δημοκρατικές και προοδευτικές αξίες, η Κρήτη έστειλε στις πρόσφατες εκλογές ηχηρό μήνυμα ότι η παράταξη της προόδου, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης είναι παρούσα.

Εξακολουθεί να είναι παρούσα, δυνατή και -αντιλαμβανόμενη τα λάθη και τις παραλείψεις της- προχωράει μπροστά, με βάση τις αγωνίες και τις ανάγκες του λαού.

Είναι εδώ, αναμετράται με τον σκληρό νεοφιλελευθερισμό και προάγει τη δικαιοσύνη και την ισότητα.

Στο Ηράκλειο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό στην Κρήτη με 33,16% και το δεύτερο πανελλαδικά, διατηρώντας ισχυρές τις δυνάμεις του.

Αυτό δεν οφείλεται μόνο στη δημοκρατική παράδοση των κατοίκων του αλλά και στην τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε και καταβάλλει ο προοδευτικός χώρος και η οποία ήδη αποτυπώνεται σε ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα, όχι μόνο στον νομό, αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη.

Το δίλημμα των εκλογών

Ήρθε η ώρα να επιλέξουν οι πολίτες σχέδιο διακυβέρνησης και πρωθυπουργό. Ήρθε η ώρα να αποφασίσουν εάν θέλουν να προχωρήσουμε μπροστά, μαζί με την παράταξη που -παρά τις αστοχίες της- σταθεροποίησε την Ελλάδα, την έβγαλε από τα Μνημόνια και έκανε τα πρώτα μεταμνημονιακά βήματα προς μια θετική κατεύθυνση ή θα γυρίσουμε στο παρελθόν και σε εκείνους που την χρεοκόπησαν και διαχειρίστηκαν αυτήν τη χρεοκοπία με τρόπο ισοπεδωτικό προς τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Εάν θα πάμε με την παράταξη που κατάφερε αυτό που το 2015 φαινόταν αδιανόητο, να βγούμε δηλαδή από τα Μνημόνια χωρίς να μείνει κανένας πίσω, αβοήθητος, ή θα επιλέξουμε αυτούς που οι προγραμματικές τους θέσεις βασίζονται στην επταήμερη εργασία, στην μία πρόσληψη για κάθε πέντε που αποχωρούν από το Δημόσιο και σε αυτούς που τάζουν φοροελαφρύνσεις μόνο στους λίγους και εκλεκτούς, προφανώς εις βάρος της μεσαίας τάξης.

Εάν θα πάμε με την παράταξη που έβαλε και πάλι «λάδι» στην αγροτική μηχανή της χώρας ή θα γυρίσουμε πίσω μαζί με εκείνους που διέλυσαν την αγροτική παραγωγή.

Αυτό το δίλημμα έχει απαντηθεί πολλές φορές από την ίδια την Ιστορία…

Στην τελική ευθεία προς τις εθνικές κάλπες δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε πίσω, δεν έχουμε δικαίωμα να εγκαταλείψουμε την κοινωνία, που τέσσερα χρόνια τώρα εμπιστεύτηκε μια προοδευτική διακυβέρνηση, η οποία τα έβαλε με “θεούς και δαίμονες” για να μπει τάξη στο απόλυτο χάος. “Ο δρόμος είναι ανηφορικός αλλά θα τα καταφέρουμε διότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας”, όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και τη λιτότητα

Αρκετοί αναλυτές υποστηρίζουν πως η λιτότητα δεν αποτέλεσε μια συγκυριακή επιλογή για τον νεοφιλελευθερισμό ως απάντηση στην οικονομική κρίση αλλά το όχημα ώστε να επαναπροσδιοριστεί προς τα κάτω το ιστορικά καθοριζόμενο όριο των αναγκών του κόσμου της εργασίας. Να μάθουν δηλαδή οι άνθρωποι να ζουν με ακόμα λιγότερα και να παράγουν περισσότερα.

Μια τάση που για να αναστραφεί απαιτείται η μετατόπιση των πολιτικών συσχετισμών υπέρ του κόσμου της εργασίας, της οικολογίας και της ειρήνης, με ένα ριζοσπαστικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα αλλαγών.

Η Ελλάδα παραμένει στο προσκήνιο της Ευρώπης ως πρωταγωνιστής, όχι ως κομπάρσος. Σε μια Ένωση που κλυδωνίζεται και διέρχεται συνεχώς από νέες κρίσεις, κατάφερε τα τελευταία τέσσερα χρόνια να αναβαθμίσει το κύρος και τον ρόλο της στις διεθνείς εξελίξεις με σημαντικές συνεργασίες και συμφωνίες, βάζοντας τα θεμέλια για να ξεπεραστεί η ατολμία και η φοβικότητα δεκαετιών.

Η απομόνωση της Άγκυρας

Οι κλιμακούμενες προκλητικές ενέργειες των τελευταίων ημερών της Τουρκίας είναι ένδειξη αδυναμίας και όχι ισχύος, η γειτονική χώρα είναι απομονωμένη, διότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας κατάφεραν να φέρουν στο τραπέζι μια νέα στρατηγική επίλυσης του Κυπριακού αναδεικνύοντας ως κυρίαρχα ζητήματα αυτά των εγγυήσεων και της ασφάλειας. Οι διεθνείς συμμαχίες που έχουν δημιουργηθεί έχουν οδηγήσει την Άγκυρα σε στρατηγικό αδιέξοδο, διότι οι διαφορές της με την Κύπρο όπως και με την Ελλάδα δεν είναι διμερή ζητήματα. Η ΑΟΖ της Κύπρου είναι και ΑΟΖ της Ευρώπης, τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στο νότιο άκρο της Ευρώπης, η Κρήτη εισέρχεται σε μια νέα εποχή. Καθίσταται πυλώνας ανάπτυξης και σταθερότητας.

Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης

Ας μην ξεχνάμε ότι η τωρινή κυβέρνηση ήταν αυτή που έβαλε σε τροχιά υλοποίησης μεγάλα αναπτυξιακά έργα, όπως το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι και τον νέο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, για τα οποία οι Κρητικοί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις μόνο εξαγγελίες είχαν να «λαμβάνουν».

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το αεροδρόμιο Καστελίου -στρατηγικής σημασίας έργο για όλο το νησί- θα δημιουργήσει άμεσα 1.500 νέες θέσεις εργασίας (με την έναρξη της κατασκευής) και 7.500 θέσεις με την έναρξη λειτουργίας του.

Παράλληλα, δίνεται πλέον η δυνατότητα ο χώρος του υφιστάμενου αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας.

Πολιτεία και φορείς καλούνται να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την αξιοποίηση αυτή, σε μια περιοχή με ιδιαίτερα μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας που υλοποιείται από τον Δήμο Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης.

Πρόκειται για το πρώτο στην Ελλάδα πάρκο αναψυχής, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, καινοτομίας, έρευνας, διαλογής και ανάκτησης ανακυκλώσιμων υλικών. Το πρωτοποριακό και εμβληματικό αυτό έργο θα αναπτυχθεί στη Ν. Αλικαρνασσό, αναβαθμίζοντας περιβαλλοντικά την περιοχή και συμβάλλοντας στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

Τα παραπάνω είναι μόνο η αρχή! Ακολουθούν κι άλλα μεγάλα έργα, που θα αλλάξουν πλήρως το τοπίο. Έργα και επενδύσεις 7 δισ. ευρώ προγραμματίζονται τα προσεχή χρόνια για το νησί μας.

Αυτή είναι η αλήθεια που ενοχλεί εκείνους που επί χρόνια κυβέρνησαν και μοίραζαν ψέματα και υποσχέσεις κενές περιεχομένου.

Εμείς στα λόγια απαντάμε με πράξεις. Και όλοι μαζί διαμορφώνουμε την Κρήτη που πρωτοστατεί και πρωτοπορεί. Μέσα από μια αναπτυξιακή πορεία που ξεπερνά το σήμερα και δημιουργεί το αύριο.

Ένα αύριο που θα ανταποκρίνεται στα οράματα της νέας γενιάς, θα καλύπτει τις ανάγκες των παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων του νησιού, θα προσφέρει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη, απασχόληση, ευημερία.

Η Κρήτη έχει όλα τα εχέγγυα τα επόμενα χρόνια να καταστεί περιφέρεια – πρότυπο στη Νότια Ευρώπη.

Μια περιφέρεια που εφαρμόζει πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον, που αξιοποιεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες. Ένας πυλώνας που προωθεί την κοινωνική συνοχή, συμβάλλει στην αύξηση των θέσεων απασχόλησης, που εφαρμόζει αναπτυξιακές πολιτικές, που αναδεικνύει την ιδιαίτερη ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα του νησιού. Στο χέρι μας είναι.

 

Άρθρο του Χάρη Μαμουλάκη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ την Παρασκευή 21/6/2019

Share:
prev post next post

Αναζήτηση

Τελευταία Νέα

  • Η αναγκαιότητα στήριξης επιχειρήσεων κι εργαζομένων

    16 Ιανουαρίου, 2021
  • Σε διεθνές φόρουμ δικτύωσης γυναικών επιχειρηματιών

    15 Ιανουαρίου, 2021
  • Συνέντευξη στον 98.4 (ηχητικό)

    14 Ιανουαρίου, 2021

Ιστορικό

  • Ιανουάριος 2021
  • Δεκέμβριος 2020
  • Νοέμβριος 2020
  • Οκτώβριος 2020
  • Σεπτέμβριος 2020
  • Αύγουστος 2020
  • Ιούλιος 2020
  • Ιούνιος 2020
  • Μάιος 2020
  • Απρίλιος 2020
  • Μάρτιος 2020
  • Φεβρουάριος 2020
  • Ιανουάριος 2020
  • Δεκέμβριος 2019
  • Νοέμβριος 2019
  • Οκτώβριος 2019
  • Σεπτέμβριος 2019
  • Αύγουστος 2019
  • Ιούλιος 2019
  • Ιούνιος 2019
  • Μάιος 2019
  • Απρίλιος 2019
  • Μάρτιος 2019
  • Φεβρουάριος 2019
  • Ιανουάριος 2019
  • Δεκέμβριος 2018
  • Νοέμβριος 2018
  • Οκτώβριος 2018
  • Σεπτέμβριος 2018
  • Αύγουστος 2018
  • Ιούλιος 2018
  • Ιούνιος 2018
  • Μάιος 2018
  • Απρίλιος 2018
  • Μάρτιος 2018
  • Φεβρουάριος 2018
  • Ιανουάριος 2018
  • Δεκέμβριος 2017
  • Νοέμβριος 2017
  • Οκτώβριος 2017
  • Σεπτέμβριος 2017
  • Αύγουστος 2017
  • Ιούλιος 2017
  • Ιούνιος 2017
  • Μάιος 2017

Στον αέρα είναι πλέον η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής
νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ, www.isyriza.gr.

ΚΑΝ΄ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ / ΚΑΝ΄ΤΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Μπορεί τώρα κάθε προοδευτικός πολίτης να γίνει μέλος της μεγάλης και ανοικτής
οικογένειας του ΣΥΡΙΖΑ και να βάλει το δικό του λιθαράκι στη νέα εποχή.
iSYRIZA
Tweets by Mamoulakis
FOLLOW US
ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

mamoulakis

Καθ’ οδόν για τη Βουλή. Καλημέρα!
Καλημέρα! Καλημέρα!
Ηλιοβασίλεμα, από το παραλι Ηλιοβασίλεμα, από το παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου.
Το 2020 ολοκληρώθηκε με πολλέ Το 2020 ολοκληρώθηκε με πολλές παρεμβάσεις τόσο εντός, όσο και εκτός Βουλής, αλλά και με έντονη αλληλεπίδραση με την κοινωνία.

Δείτε το σύνολο της δραστηριότητάς μου στον σύνδεσμο στο Bio! 

#mamoulakis #hmamoulakis #crete #syriza #syriza_proodeytiki_summaxia #greece
Βόλτα στον λιμενοβραχίονα του Ηρακλείου.

#Κούλε #λιμάνι #Ηράκλειο #στιγμες
Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά με υγεία!
Στην αυγή του 2021, κάνουμε τον απολογισμό μας, αναπροσαρμόζουμε τα σχέδιά μας κι είμαστε έτοιμοι για να συνεχίσουμε τον αγώνα σε ένα περιβάλλον που προδιαγράφεται αρκετά θολό και περίπλοκο.
Δεν χάνουμε όμως τη δύναμη, την πίστη και την αισιοδοξία μας.
Τη δύναμη για να παλέψουμε για όλα όσα μας αξίζουν.
Την πίστη ότι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Την αισιοδοξία ότι θα ανταποκριθούμε με επιτυχία σε κάθε πρόκληση.
Στο κατώφλι αυτής της νέας χρονιάς, εύχομαι κάθε όνειρο να βγει αληθινό. Και με αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση, με την κοινωνική συνοχή αντίδοτο στην πολύπλευρη κρίση, με όραμα και σχέδιο για την επόμενη μέρα, να είναι το 2021 το έτος της σωτήριας αλλαγής στην πορεία της χώρας μας!

#newyear #happynewyear #συριζα_προοδευτική_συμμαχία
Χρόνια πολλά και από εμάς! Μ Χρόνια πολλά και από εμάς! Με υγεία!!! #happynewyear
Ανασκόπηση: Όλα όσα έγιναν σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις!

Μάθετε περισσότερα στον σύνδεσμο στο Bio! 

#mamoulakis #hmamoulakis #crete #syriza #syriza_proodeytiki_summaxia #greece
Το Ηράκλειο, στην εκπνοή του 2020.
#christmas #χρονιαπολλα
Αναμνήσεις από την εποχή πο Αναμνήσεις από την εποχή που παίζαμε σκάκι ελεύθερα. Θα ξανασυμβεί! 

#chess #simultane #Ηράκλειο #Αθήνα #σκάκι
Το 2021 ας κάνει την κοινωνική αλληλεγγύη αντίδοτο στην κρίση κι ας μας δώσει δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα!
Χρόνια πολλά!

#christmas #wishes #συριζα_προοδευτική_συμμαχία
Προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ με μέτρα ά Προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ με μέτρα άμεσης εφαρμογής:

1. Στήριξη επαγγελματιών και εργαζομένων με ρευστότητα κι όχι αναστολές.

2. Καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στο ακέραιο από την Πολιτεία.

3. Μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα.

#mamoulakis #hmamoulakis #crete #syriza #syriza_proodeytiki_summaxia #greece
Οι επαφές μας με επαγγελμα Οι επαφές μας με επαγγελματικούς φορείς ανά την Ελλάδα, συνεχίζονται. Τηλεδιάσκεψη εργασίας με επαγγελματικούς φορείς της Λάρισας, μαζί με @alexischaritsis @jsarakiotis Άννα Βαγενά @kokkalesb
Ένα Click Away από το κλείσιμο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις!

#mamoulakis #hmamoulakis #crete #syriza #syriza_proodeytiki_summaxia #greece
Οι #ΜμΕ της χώρας μας, βρίσκονται ένα #click_away από το κλείσιμο.

#συριζα_προοδευτική_συμμαχία #βουλή #προυπολογισμός
Επιστρέφοντας μετά από μια Επιστρέφοντας μετά από μια γεμάτη μέρα στη Βουλή, συζητώντας τον προϋπολογισμό του 2021
#συριζα_προοδευτική_συμμαχία #προυπολογισμός #αθηνα
Σαν σήμερα, 12 Δεκεμβρίου 1916, Σαν σήμερα, 12 Δεκεμβρίου 1916, «Το κατά Βενιζέλου ανάθεμα».

Στην φωτογραφία, το άγαλμά του στο Ηράκλειο. Κατασκευάστηκε το 1963 από τον Γιάννη Παππά και τοποθετήθηκε τιμητικά στο κομβικό σημείο που βρισκόταν η Πύλη του Αγίου Γεωργίου στην ανατολική πλευρά των Τειχών του Κάστρου.

#heraklion #crete #mamoulakis #hmamoulakis #Ελευθέριος_Βενιζέλος
Επιστρέφοντας! Επιστρέφοντας!
Η Βουλή σε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. #συριζα_προοδευτική_συμμαχία #christmas
Όμορφες αναμνήσεις, σαν σήμ Όμορφες αναμνήσεις, σαν σήμερα πριν από 2 χρόνια! Ανυπομονώ να ξαναζήσω ανάλογες στιγμές!

#σκακι #chess #σιμουλτανε #Ηράκλειο
Στο τσουνάμι των αρνητικών Στο τσουνάμι των αρνητικών εξελίξεων, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στο πλευρό των πολιτών!

#mamoulakis #hmamoulakis #crete #syriza #syriza_proodeytiki_summaxia #greece
Προς Αθήνα. Καλημέρα! Προς Αθήνα. Καλημέρα!
Load More...
FOLLOW US

Μάθετε τα νέα
πρώτοι

xmamoulakis@gmail.com

Ηράκλειο Κρήτης
Πλατεία Κορνάρου 37 (1ος όροφος), ΤΚ 71201
2810226563

Αθήνα
Βουλής 4, ΤΚ 10562
2103251068
Fax: 2103706007

Ας γινουμε η αλλαγη που θελουμε να δουμε!