Χάρης Μαμουλάκης Χάρης Μαμουλάκης Χάρης Μαμουλάκης
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΧΑΡΗΣ
  • ΝΕΑ
  • Γνώμη
  • Videos
  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
iSYRIZA

Pleese add the sidebar teamplate

  • Αρχική
  • /
  • Νέα
  • /
  • Συνέντευξη στο viannitika.gr

Facebook-f Linkedin-in Twitter Youtube
Απολογισμός στην Αντιδημαρχία Καθαριότητας – Ανακύκλωσης Ηρακλείου και την Προεδρία ΕΣΔΑΚ

Συνέντευξη στο viannitika.gr

3 Ιουλίου 2019

Του δημοσιογράφου Λευτέρη Σπανάκη

-Μετρώντας αντίστροφα για την Κυριακή των εθνικών εκλογών, πόσο αισιόδοξος είστε για το αποτέλεσμα της κάλπης; Θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιστρέψει το κλίμα που δημιούργησε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών;

Θα απαντήσω δανειζόμενος τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα από την πρόσφατη ομιλία του στο Ηράκλειο: «Δεν είναι τίποτα προδιαγεγραμμένο. Η ανατροπή θα έρθει εφόσον ο καθένας και η καθεμία από μας, καταφέρει να πείσει μόνο άλλον έναν να πάει στην  κάλπη άλλον έναν που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο»!
Αν οι Έλληνες πολίτες συγκρίνουν τις περιόδους διακυβέρνησης και το κυβερνητικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ με αυτές των προηγούμενων κυβερνήσεων, μπορούν εύκολα να διαπιστώσουν ποιος έχει το πλεονέκτημα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε μέσα σε αντίξοες, δύσκολες συνθήκες να σταθεροποιήσει την οικονομία και να ανοίξει νέους δρόμους για την κοινωνία και την οικονομία.
Μην ξεχνάμε ότι στις εθνικές εκλογές οι πολίτες ψηφίζουν με διαφορετικά κριτήρια απ’ ότι στις ευρωεκλογές. Είμαι σίγουρος ότι θα πουν «ναι» στο σχέδιο μας για μια Ελλάδα με περισσότερες και καλύτερες  δουλειές, για την Ελλάδα της δίκαιης ανάπτυξης για όλους.

– Ο Νομός Ηρακλείου  χαρακτηρίζεται προνομιακή εκλογική περιφέρεια για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύετε ότι το κόμμα θα διατηρήσει τις δυνάμεις του σε αυτή την αναμέτρηση;

Στο Ηράκλειο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές το υψηλότερο ποσοστό στην Κρήτη και το δεύτερο πανελλαδικά. Αυτό βέβαια  δεν οφείλεται μόνο στη δημοκρατική παράδοση των κατοίκων του αλλά και στην τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε και καταβάλλει ο προοδευτικός χώρος. Μια προσπάθεια  η οποία ήδη αποτυπώνεται σε ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα, όχι μόνο στον νομό, αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη.
Σίγουρα υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει  να γίνουν και για το λόγο αυτό διαμορφώσαμε  και παρουσιάσαμε ένα πρόγραμμα αναπτυξιακής στρατηγικής, με στοχευμένες και κοστολογημένες παρεμβάσεις. Και είμαι σίγουρος ότι το Ηράκλειο είναι αυτό που θα δώσει τον τόνο και τον παλμό ώστε η τελική μάχη να είναι μια ακόμη μεγάλη νίκη για τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου.

-Στη  Βιάννο ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει μεν ισχυρό έρεισμα, από την περιοχή ωστόσο κατάγονται  τρεις συνυποφήψιοί σας που έχουν ήδη διατελέσει και βουλευτές. Πιστεύετε πως  θα σας προτιμήσουν στη μάχη του σταυρού οι Βιαννίτες;

Σε αυτό τον κρίσιμο προεκλογικό αγώνα, προέχει – θέλω να πιστεύω για όλους μας – η επικράτηση του κόμματος, το πρόγραμμα του οποίου προσπαθούμε να το παρουσιάσουμε σε όσο γίνεται περισσότερους ψηφοφόρους, πραγματοποιώντας και κοινές περιοδείες.
Είναι ανθρώπινο φυσικά να επιδιώκουμε  το καλύτερο και για την υποψηφιότητά μας, στα πλαίσια πάντα του πολιτικού πολιτισμού.
Ο σταυρός προτίμησης θεωρώ ότι δεν είναι μόνο θέμα εντοπιότητας. Οι πολίτες  κρίνουν και επιλέγουν βάση πολλών παραγόντων και κριτηρίων, όπως είναι οι γνώσεις, η αποτελεσματικότητα, η διάθεση για προσφορά.

– Θα μπορούσε ωστόσο κάποιος να αντιπαραβάλει ότι οι «ντόπιοι» υποψήφιοι γνωρίζουν καλύτερα τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή.

Τα προβλήματα είναι γνωστά. Το κυρίαρχο είναι να καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για την επίλυσή τους.
Είμαστε μια ενότητα στο Ηράκλειο και σίγουρα, αν οι πολίτες κρίνουν ότι μπορώ να τους εκπροσωπήσω στη Βουλή, θα εργαστώ όχι μόνο για τα μεγάλα ζητήματα  αλλά και για αυτά τα ας πούμε μικρότερα, που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Για παράδειγμα οι έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου χειμώνα προκάλεσαν νέες «πληγές» στο οδικό δίκτυο της περιοχής της Βιάννου. Την ίδια ώρα αναζητούνται  λύσεις για την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση.
Η στήριξη του πρωτογενούς  τομέα, η σύνδεσή του με τον τουρισμό και η αναβάθμιση του προσφερόμενου προϊόντος, η παραμονή των νέων στα χωριά, είναι μερικά από τα κοινά θέματα  στα οποία οφείλουμε να δώσουμε λύσεις.

– Ένα διαχρονικό θέμα που αφορά άμεσα στην Βιάννο είναι αυτό των γερμανικων αποζημιώσεων. Πολλοί κατηγόρησαν το ΣΥΡΙΖΑ ότι θυμήθηκε το θέμα για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.

Μάλλον αλλού θα πρέπει να αναζητήσετε αυτούς που για να μαζέψουν λίγες  ψήφους χρησιμοποίησαν μικροπολιτική εκμετάλλευση ακόμη και στα εθνικά θέματα. Είδαμε ξεκάθαρα το τελευταίο χρόνο, ότι εκεί όπου θα έπρεπε όλοι να είμαστε ενωμένοι, κάποιοι αποφάσισαν να διχάσουν το λαό.

Με την απόφαση της Βουλής για την επίσημη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και τη ρηματική διακοίνωση που εστάλη για πρώτη φορά από την ελληνική πλευρά, καθίστανται απολύτως απαιτητές, ιστορικά ενεργές και νόμιμες τις διεκδικήσεις για το σύνολο των καταστροφών που έφερε η γερμανική Κατοχή, οι θηριωδίες της οποίας άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στη Βιάννο. Οι επόμενες κυβερνήσεις, υποχρεωτικά θα ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο.

Share:
prev post next post

Αναζήτηση

Τελευταία Νέα

  • Εισηγητής ο Χάρης Μαμουλάκης εκ μέρους

    25 Φεβρουαρίου, 2021
  • Ποιοι είναι οι όροι ιδιωτικοποίησης της

    24 Φεβρουαρίου, 2021
  • Χάνονται ιδιοκτησίες πολιτών από τους δασικούς

    23 Φεβρουαρίου, 2021

Ιστορικό

  • Φεβρουάριος 2021
  • Ιανουάριος 2021
  • Δεκέμβριος 2020
  • Νοέμβριος 2020
  • Οκτώβριος 2020
  • Σεπτέμβριος 2020
  • Αύγουστος 2020
  • Ιούλιος 2020
  • Ιούνιος 2020
  • Μάιος 2020
  • Απρίλιος 2020
  • Μάρτιος 2020
  • Φεβρουάριος 2020
  • Ιανουάριος 2020
  • Δεκέμβριος 2019
  • Νοέμβριος 2019
  • Οκτώβριος 2019
  • Σεπτέμβριος 2019
  • Αύγουστος 2019
  • Ιούλιος 2019
  • Ιούνιος 2019
  • Μάιος 2019
  • Απρίλιος 2019
  • Μάρτιος 2019
  • Φεβρουάριος 2019
  • Ιανουάριος 2019
  • Δεκέμβριος 2018
  • Νοέμβριος 2018
  • Οκτώβριος 2018
  • Σεπτέμβριος 2018
  • Αύγουστος 2018
  • Ιούλιος 2018
  • Ιούνιος 2018
  • Μάιος 2018
  • Απρίλιος 2018
  • Μάρτιος 2018
  • Φεβρουάριος 2018
  • Ιανουάριος 2018
  • Δεκέμβριος 2017
  • Νοέμβριος 2017
  • Οκτώβριος 2017
  • Σεπτέμβριος 2017
  • Αύγουστος 2017
  • Ιούλιος 2017
  • Ιούνιος 2017
  • Μάιος 2017

Στον αέρα είναι πλέον η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής
νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ, www.isyriza.gr.

ΚΑΝ΄ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ / ΚΑΝ΄ΤΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Μπορεί τώρα κάθε προοδευτικός πολίτης να γίνει μέλος της μεγάλης και ανοικτής
οικογένειας του ΣΥΡΙΖΑ και να βάλει το δικό του λιθαράκι στη νέα εποχή.
iSYRIZA
Tweets by Mamoulakis
FOLLOW US
ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

mamoulakis

Περπάτημα στα χνάρια της ισ Περπάτημα στα χνάρια της ιστορίας.
Κυβερνητικά παιχνίδια με Κυβερνητικά παιχνίδια με την ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμένα Ηρακλείου

Με τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου να βρίσκεται σε εξέλιξη, οι πληροφορίες περί ιδιωτικοποίησης ΚΑΙ του Ενετικού Λιμένα Ηρακλείου δικαίως προκαλούν ανησυχία και αντιδράσεις.

Στο καρνάγιο Ηρακλείου, με τον Λευτέρη Κορνάρο, πρόεδρο του Σωματείου Φίλων Νήσου Ντίας και ανθρώπους που αγαπούν τη θάλασσα και ακολουθούν τη ναυτική μας παράδοση (22/2/21).

#συριζα #mamoulakis #hmamoulakis #syriza_proodeytiki_summaxia #greece #συριζα_προοδευτική_συμμαχία
Στο Μουσικό και το Καλλιτεχ Στο Μουσικό και το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου στις Γούρνες.

Δυο αναγνωρισμένα σχολεία με λαμπρή πορεία και εξαιρετικούς καθηγητές, που παρέχουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και έχουν επιδείξει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. 
Τα προβλήματα, δυστυχώς, δεν λείπουν, με το κτιριακό ζήτημα να βρίσκεται ψηλά στη σχετική λίστα. Το Υπουργείο οφείλει να ακούσει τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, να ασχοληθεί σοβαρά και να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις. Τις λύσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα μαθητών και καθηγητών και θα αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο το σύνολο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 
Στην κατεύθυνση αυτή, είμαι διατεθειμένος να ενισχύσω τις όποιες πρωτοβουλίες βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και να αναπτύξω νέες, έτσι ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

#συριζα #mamoulakis #hmamoulakis #syriza_proodeytiki_summaxia #greece #συριζα_προοδευτική_συμμαχία
Αόρατοι οι ξεναγοί για την Κυβέρνηση της ΝΔ

Οι 3.000 και πλέον ξεναγοί ανά την Ελλάδα, δυστυχώς, δεν συμπεριλαμβάνονται σε κανένα μέτρο στήριξης, παρά μόνο μετά από την άσκηση έντονων πιέσεων. Βρισκόμαστε στο πλευρό τους με κάθε τρόπο!

Από τη σημερινή, συμβολική κινητοποίηση του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης, με αφορμή τον χαρακτηρισμό της 21ης Φεβρουαρίου ως "Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγών".

#συριζα_προοδευτική_συμμαχία #συριζα #mamoulakis #hmamoulakis #syriza_proodeytiki_summaxia #greece
Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα!
Νίκος Καζαντζάκης

Ο σπουδαίος Κρητικός, ο μεγαλύτερος Έλληνας συγγραφέας των νεότερων χρόνων, ο φιλόσοφος, ο ποιητής. Γεννήθηκε σαν σήμερα, πριν από 138 χρόνια και δεν πέθανε ποτέ!

#καζαντζάκης #κρητη
Συνάντηση με τον Πρύτανη το Συνάντηση με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου - ΕΛΜΕΠΑ, για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει στην πορεία του Ιδρύματος ο πρόσφατος νόμος της ΝΔ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

#πανεπιστήμιο #συριζα_προοδευτική_συμμαχία
Αρκεί
πως αυτός ο παράδοξα όμορφος
κόσμος μάς μάγεψε. Μεθύσαμε
θάλασσα!
Τόσο η ψυχή μου όσο 
κ’ εσύ, τον γιομίσαμε κύματα.
Νικηφόρος Βρεττάκος #μήδεια #κρητη
Προετοιμασία και οργάνωση για την εβδομάδα που έρχεται. Καλημέρα!

#συριζα_προοδευτική_συμμαχία #mamoulakis #hmamoulakis #syriza_proodeytiki_summaxia #greece
Το τηλέφωνο δεν σταματάει να χτυπάει, τα μηνύματα έρχονται το ένα μετά το άλλο κι οι ευχές σας, με γεμίζουν χαρά και θετική ενέργεια! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και αντεύχομαι υγεία κι ευτυχία!
Τρεις ορειχάλκινες μορφές αγκαλιάζονται με το ένα χέρι και τείνουν το ελεύθερο στον ουρανό. Σε μία κοινή πυγμή.
Πλατεία Κλαυθμώνος, Μνημείο Εθνικής Συμφιλίωσης του Βασίλη Δωρόπουλου.

#mamoulakis #συριζα_προοδευτική_συμμαχία #hmamoulakis
Είχε πει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Εκεί που νομίζεις ότι όλα έχουν τελειώσει, εκεί είναι που ξαναρχίζουν.

Σαν σήμερα, 41 χρόνια χωρίς τον Αρχάγγελο της Κρήτης!
Κ. Μητσοτάκης: Παράδειγμα προς αποφυγή.
Μετά την Πάρνηθα, ήρθε η Ικαρία. Προκλητικά, χωρίς να τηρούνται καν τα προσχήματα, αδιαφορώντας για την κριτική. Αλαζονικά. 
Περιμένουμε στο επόμενο διάγγελμά του να κουνήσει ξανά το δάκτυλο στους πολίτες και να τους κατηγορήσει για «έλλειψη ατομικής ευθύνης». Υποκριτικά και με τη γνωστή του υπεροψία! #ικαρια
Το παλαιότερο βιβλίο σκακιού (1497) στον κόσμο βρίσκεται στην Σαλαμάνκα της Ισπανίας και υπάρχουν μόλις 9 αντίτυπα του. Παρουσιάζει έντεκα τακτικές ανοιγμάτων όπως και την περίφημη Ισπανική (Ruy Lopez). #chess #σκάκι
Τηλεδιάσκεψη και συναντήσε Τηλεδιάσκεψη και συναντήσεις - πάντα με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας - στο Ηράκλειο, με εκπροσώπους του Σωματείου Εμπόρων Λαϊκών Αγορών ν. Ηρακλείου «Άγιος Κωνσταντίνος» (Φ1), τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και τους Βουλευτές της Κρήτης (Φ2), του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης (Φ3), του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών ν. Ηρακλείου και του Συλλόγου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων ΣΕΠΛΑΝΗ (Φ4) και του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου (Φ5).

#συριζα_προοδευτική_συμμαχία #συριζα #ΜμΕ #μικρομεσαίες_επιχειρήσεις #Κρήτη #Ηράκλειο #mamoulakis #hmamoulakis #syriza_proodeytiki_summaxia #greece
Το 2021 ξεκίνησε με πολλές παρεμβάσεις εντός κι εκτός Βουλής, αλλά και σημαντικά γεγονότα που μας αφορούν όλους.

Δείτε το σύνολο της κοινοβουλευτικής - και όχι μόνο - δραστηριότητας του Ιανουαρίου, εδώ: https://bit.ly/3rcwNCZ #συριζα #mamoulakis #hmamoulakis #syriza_proodeytiki_summaxia #greece
Καλημέρα και καλό μήνα να έχουμε! Και να θυμάστε: "Η ζωή αλλάζει, μα δεν χάνεται. Η ελπίδα σβήνει, μα δεν πεθαίνει. Η αλήθεια σκεπάζεται, μα πάλι ξαναλάμπει!"

Percy Bysshe Shelley
Κάπως έτσι μας αποχαιρετά ο Κάπως έτσι μας αποχαιρετά ο Ιανουάριος στο Ηράκλειο: θερμοκρασίες άνοιξης - ελέω κλιματικής κρίσης - και τον Αντώνη με τον Μανώλη μου να χαίρονται το Κρητικό πέλαγος.
«Όχι στη δημοκρατική εκτροπή, δημόσια και δωρεάν Παιδεία – Δικαίωμα στη γνώση – Δικαίωμα στον Αγώνα»

#συριζα_προοδευτική_συμμαχία #ΑΕΙ #syriza
Σε οικονομικό αδιέξοδο οι ε Σε οικονομικό αδιέξοδο οι επιχειρήσεις - μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Κτημάτων και Ιδιοκτητών Catering, σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου.

Συνάντηση μαζί με @alexischaritsis & @jsarakiotis, με εκπροσώπους της Ένωσης.

#συριζα_προοδευτική_συμμαχία #catering
Instagram post 17943829414411528 Instagram post 17943829414411528
Με πατέρα και γιο Αντώνη, η γιορτή είναι διπλή!
Στηρίζουμε τα μικρά καταστήματα. Ενισχύουμε την τοπική οικονομία. Και απαιτούμε από την κυβέρνηση να κάνει το ίδιο!

#συριζα_προοδευτική_συμμαχία #clickaway #clickinshop2021 #ΜμΕ #μικρομεσαίες_επιχειρήσεις
Load More...
FOLLOW US

Μάθετε τα νέα
πρώτοι

xmamoulakis@gmail.com

Ηράκλειο Κρήτης
Πλατεία Κορνάρου 37 (1ος όροφος), ΤΚ 71201
2810226563

Αθήνα
Βουλής 4, ΤΚ 10562
2103251068
Fax: 2103706007

Ας γινουμε η αλλαγη που θελουμε να δουμε!