Χάρης Μαμουλάκης Χάρης Μαμουλάκης Χάρης Μαμουλάκης
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΧΑΡΗΣ
  • ΝΕΑ
  • Γνώμη
  • Videos
  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
iSYRIZA

Pleese add the sidebar teamplate

  • Αρχική
  • /
  • Νέα
  • /
  • ΑΡΘΡΟ: Το «πράσινο» εγχείρημα της ΝΔ θα αποδειχθεί κενό γράμμα

Facebook-f Linkedin-in Twitter Youtube

ΑΡΘΡΟ: Το «πράσινο» εγχείρημα της ΝΔ θα αποδειχθεί κενό γράμμα

27 Οκτωβρίου 2020

Για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οι αρχές της κυκλικής οικονομίας ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για τον πράσινο μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, γι’ αυτό και δούλεψε συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση. H σύνταξη και η υιοθέτηση του εθνικού σχεδίου δράσης για την κυκλική οικονομία και η ψήφιση του νόμου για τον περιορισμό της χρήσης πλαστικής σακούλας μιας χρήσης επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση της σταδιακής συρρίκνωσης της κατανάλωσης πλαστικού στη χώρα μας.

Η ΝΔ προσπαθεί να πείσει ότι έχει «πράσινο» όραμα και «πράσινη» ατζέντα. Αλλά όπως αποδεικνύεται και με το νομοσχέδιο «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/904 σχετικά με τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον», το οποίο ψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή, χρησιμοποιεί το «πράσινο» πρόσημο αποκλειστικά για επικοινωνιακούς σκοπούς.

Η εν λόγω οδηγία προβλέπει την περαιτέρω συρρίκνωση της χρήσης καθημερινών προϊόντων μιας χρήσης όπως τα πλαστικά ποτήρια, τα καλαμάκια, οι μπατονέτες κ.α., με σταδιακή εφαρμογή του μέτρου, από την πλήρη απαγόρευση μέχρι την επιβολή τελών ή την υποχρεωτική χρήση ανακυκλώσιμων υλικών για την διάθεση τους στην αγορά. Αυτό βέβαια, προϋποθέτει ότι η ΝΔ θα είχε προηγουμένως φροντίσει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, δηλαδή να κάνει τις απαραίτητες ζυμώσεις ώστε να γίνουν σύμμαχοι της στην προσπάθεια αυτή τόσο οι ίδιοι οι καταναλωτές, όσο και οι επιχειρήσεις. Πώς θα έχει η κυβέρνηση στο πλευρό της τους Έλληνες παραγωγούς πλαστικού και την ελληνική βιομηχανία πού θα πρέπει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός νέου θεσμικού πλαισίου; Εξασφάλισε η ΝΔ την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την κοινωνική συναίνεση; Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα, η απάντηση, δυστυχώς είναι αρνητική. Αν δε εντάξουμε το εν λόγω νομοσχέδιο στο πλαίσιο μιας συνολικότερης στρατηγικής, που λαμβάνει υπόψιν  την πολιτική της κυβέρνησης για τα απορρίμματα, η μεγάλη εικόνα αποδεικνύει ότι η ΝΔ δεν δικαιούνται να μιλάει για φιλο-περιβαλλοντική πολιτική.

Ο αρμόδιος Υπουργός βιάστηκε να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο, ωσάν η ψήφιση του να αρκεί για να κατασκευαστεί η «πράσινη» εικόνα μιας δήθεν φιλο-περιβαλλοντικής κυβέρνησης. Δεν φρόντισαν καν να ενημερωθούν για το ποια είναι τα πλαστικά μιας χρήσης. Δεν φρόντισαν καν να ενημερώσουν τους ΟΤΑ, οι οποίοι πλέον θα πρέπει να δημιουργήσουν ειδικές περιβαλλοντικές υποδομές για το εάν θα λάβουν επιπλέον χρηματοδότηση. Δεν φρόντισαν καν να εξασφαλίσουν επαρκή χρηματοδότηση για τον ιδιωτικό τομέα, αφού οι βιομηχανίες πλέον θα έχουν την υποχρέωση να χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμο υλικό. Να σημειώσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τη συζήτηση για την υλοποίηση της οδηγίας! Άρα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, κατά μία έννοια, νομοθετεί στα «τυφλά».

Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση της ΝΔ, νομοθετεί «άτσαλα», βιαστικά, χωρίς να έχει εξασφαλίσει την κοινωνική συναίνεση που απαιτείται για την εφαρμογή ενός τόσο σημαντικού εγχειρήματος. Ο εν λόγω νόμος θα αποδειχθεί στην πράξη…κενό γράμμα. Και η ευθύνη για αυτό θα βαραίνει αποκλειστικά την παρούσα κυβέρνηση, η οποία, ενώ επαίρεται ότι είναι «πράσινη», και το κάνει μάλιστα, με τυμπανοκρουσίες,  αποδεικνύει ότι το «πράσινο» εγχείρημα θυσιάζεται στο βωμό της επικοινωνίας ως ένα ακόμα δήθεν μεγάλου ατού του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρώτη δημοσίευση Εφημερίδα των Συντακτών 25/10/2020

Share:
prev post next post

Αναζήτηση

Τελευταία Νέα

  • ΑΡΘΡΟ: Αναζητείται η νέα – πράσινη

    27 Φεβρουαρίου, 2021
  • Το ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου δεν

    27 Φεβρουαρίου, 2021
  • Επιστροφή στο αμαρτωλό παρελθόν των δημόσιων

    26 Φεβρουαρίου, 2021

Ιστορικό

  • Φεβρουάριος 2021
  • Ιανουάριος 2021
  • Δεκέμβριος 2020
  • Νοέμβριος 2020
  • Οκτώβριος 2020
  • Σεπτέμβριος 2020
  • Αύγουστος 2020
  • Ιούλιος 2020
  • Ιούνιος 2020
  • Μάιος 2020
  • Απρίλιος 2020
  • Μάρτιος 2020
  • Φεβρουάριος 2020
  • Ιανουάριος 2020
  • Δεκέμβριος 2019
  • Νοέμβριος 2019
  • Οκτώβριος 2019
  • Σεπτέμβριος 2019
  • Αύγουστος 2019
  • Ιούλιος 2019
  • Ιούνιος 2019
  • Μάιος 2019
  • Απρίλιος 2019
  • Μάρτιος 2019
  • Φεβρουάριος 2019
  • Ιανουάριος 2019
  • Δεκέμβριος 2018
  • Νοέμβριος 2018
  • Οκτώβριος 2018
  • Σεπτέμβριος 2018
  • Αύγουστος 2018
  • Ιούλιος 2018
  • Ιούνιος 2018
  • Μάιος 2018
  • Απρίλιος 2018
  • Μάρτιος 2018
  • Φεβρουάριος 2018
  • Ιανουάριος 2018
  • Δεκέμβριος 2017
  • Νοέμβριος 2017
  • Οκτώβριος 2017
  • Σεπτέμβριος 2017
  • Αύγουστος 2017
  • Ιούλιος 2017
  • Ιούνιος 2017
  • Μάιος 2017

Στον αέρα είναι πλέον η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής
νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ, www.isyriza.gr.

ΚΑΝ΄ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ / ΚΑΝ΄ΤΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Μπορεί τώρα κάθε προοδευτικός πολίτης να γίνει μέλος της μεγάλης και ανοικτής
οικογένειας του ΣΥΡΙΖΑ και να βάλει το δικό του λιθαράκι στη νέα εποχή.
iSYRIZA
Tweets by Mamoulakis
FOLLOW US
ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

mamoulakis

Τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου, για μπάλα με τον Αντώνη. Αξία ανεκτίμητη!
Περπάτημα στα χνάρια της ισ Περπάτημα στα χνάρια της ιστορίας.
Κυβερνητικά παιχνίδια με Κυβερνητικά παιχνίδια με την ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμένα Ηρακλείου

Με τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου να βρίσκεται σε εξέλιξη, οι πληροφορίες περί ιδιωτικοποίησης ΚΑΙ του Ενετικού Λιμένα Ηρακλείου δικαίως προκαλούν ανησυχία και αντιδράσεις.

Στο καρνάγιο Ηρακλείου, με τον Λευτέρη Κορνάρο, πρόεδρο του Σωματείου Φίλων Νήσου Ντίας και ανθρώπους που αγαπούν τη θάλασσα και ακολουθούν τη ναυτική μας παράδοση (22/2/21).

#συριζα #mamoulakis #hmamoulakis #syriza_proodeytiki_summaxia #greece #συριζα_προοδευτική_συμμαχία
Στο Μουσικό και το Καλλιτεχ Στο Μουσικό και το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου στις Γούρνες.

Δυο αναγνωρισμένα σχολεία με λαμπρή πορεία και εξαιρετικούς καθηγητές, που παρέχουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και έχουν επιδείξει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. 
Τα προβλήματα, δυστυχώς, δεν λείπουν, με το κτιριακό ζήτημα να βρίσκεται ψηλά στη σχετική λίστα. Το Υπουργείο οφείλει να ακούσει τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, να ασχοληθεί σοβαρά και να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις. Τις λύσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα μαθητών και καθηγητών και θα αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο το σύνολο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 
Στην κατεύθυνση αυτή, είμαι διατεθειμένος να ενισχύσω τις όποιες πρωτοβουλίες βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και να αναπτύξω νέες, έτσι ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

#συριζα #mamoulakis #hmamoulakis #syriza_proodeytiki_summaxia #greece #συριζα_προοδευτική_συμμαχία
Αόρατοι οι ξεναγοί για την Κυβέρνηση της ΝΔ

Οι 3.000 και πλέον ξεναγοί ανά την Ελλάδα, δυστυχώς, δεν συμπεριλαμβάνονται σε κανένα μέτρο στήριξης, παρά μόνο μετά από την άσκηση έντονων πιέσεων. Βρισκόμαστε στο πλευρό τους με κάθε τρόπο!

Από τη σημερινή, συμβολική κινητοποίηση του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης, με αφορμή τον χαρακτηρισμό της 21ης Φεβρουαρίου ως "Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγών".

#συριζα_προοδευτική_συμμαχία #συριζα #mamoulakis #hmamoulakis #syriza_proodeytiki_summaxia #greece
Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα!
Νίκος Καζαντζάκης

Ο σπουδαίος Κρητικός, ο μεγαλύτερος Έλληνας συγγραφέας των νεότερων χρόνων, ο φιλόσοφος, ο ποιητής. Γεννήθηκε σαν σήμερα, πριν από 138 χρόνια και δεν πέθανε ποτέ!

#καζαντζάκης #κρητη
Συνάντηση με τον Πρύτανη το Συνάντηση με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου - ΕΛΜΕΠΑ, για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει στην πορεία του Ιδρύματος ο πρόσφατος νόμος της ΝΔ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

#πανεπιστήμιο #συριζα_προοδευτική_συμμαχία
Αρκεί
πως αυτός ο παράδοξα όμορφος
κόσμος μάς μάγεψε. Μεθύσαμε
θάλασσα!
Τόσο η ψυχή μου όσο 
κ’ εσύ, τον γιομίσαμε κύματα.
Νικηφόρος Βρεττάκος #μήδεια #κρητη
Προετοιμασία και οργάνωση για την εβδομάδα που έρχεται. Καλημέρα!

#συριζα_προοδευτική_συμμαχία #mamoulakis #hmamoulakis #syriza_proodeytiki_summaxia #greece
Το τηλέφωνο δεν σταματάει να χτυπάει, τα μηνύματα έρχονται το ένα μετά το άλλο κι οι ευχές σας, με γεμίζουν χαρά και θετική ενέργεια! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και αντεύχομαι υγεία κι ευτυχία!
Τρεις ορειχάλκινες μορφές αγκαλιάζονται με το ένα χέρι και τείνουν το ελεύθερο στον ουρανό. Σε μία κοινή πυγμή.
Πλατεία Κλαυθμώνος, Μνημείο Εθνικής Συμφιλίωσης του Βασίλη Δωρόπουλου.

#mamoulakis #συριζα_προοδευτική_συμμαχία #hmamoulakis
Είχε πει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Εκεί που νομίζεις ότι όλα έχουν τελειώσει, εκεί είναι που ξαναρχίζουν.

Σαν σήμερα, 41 χρόνια χωρίς τον Αρχάγγελο της Κρήτης!
Κ. Μητσοτάκης: Παράδειγμα προς αποφυγή.
Μετά την Πάρνηθα, ήρθε η Ικαρία. Προκλητικά, χωρίς να τηρούνται καν τα προσχήματα, αδιαφορώντας για την κριτική. Αλαζονικά. 
Περιμένουμε στο επόμενο διάγγελμά του να κουνήσει ξανά το δάκτυλο στους πολίτες και να τους κατηγορήσει για «έλλειψη ατομικής ευθύνης». Υποκριτικά και με τη γνωστή του υπεροψία! #ικαρια
Το παλαιότερο βιβλίο σκακιού (1497) στον κόσμο βρίσκεται στην Σαλαμάνκα της Ισπανίας και υπάρχουν μόλις 9 αντίτυπα του. Παρουσιάζει έντεκα τακτικές ανοιγμάτων όπως και την περίφημη Ισπανική (Ruy Lopez). #chess #σκάκι
Τηλεδιάσκεψη και συναντήσε Τηλεδιάσκεψη και συναντήσεις - πάντα με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας - στο Ηράκλειο, με εκπροσώπους του Σωματείου Εμπόρων Λαϊκών Αγορών ν. Ηρακλείου «Άγιος Κωνσταντίνος» (Φ1), τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και τους Βουλευτές της Κρήτης (Φ2), του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης (Φ3), του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών ν. Ηρακλείου και του Συλλόγου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων ΣΕΠΛΑΝΗ (Φ4) και του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου (Φ5).

#συριζα_προοδευτική_συμμαχία #συριζα #ΜμΕ #μικρομεσαίες_επιχειρήσεις #Κρήτη #Ηράκλειο #mamoulakis #hmamoulakis #syriza_proodeytiki_summaxia #greece
Το 2021 ξεκίνησε με πολλές παρεμβάσεις εντός κι εκτός Βουλής, αλλά και σημαντικά γεγονότα που μας αφορούν όλους.

Δείτε το σύνολο της κοινοβουλευτικής - και όχι μόνο - δραστηριότητας του Ιανουαρίου, εδώ: https://bit.ly/3rcwNCZ #συριζα #mamoulakis #hmamoulakis #syriza_proodeytiki_summaxia #greece
Καλημέρα και καλό μήνα να έχουμε! Και να θυμάστε: "Η ζωή αλλάζει, μα δεν χάνεται. Η ελπίδα σβήνει, μα δεν πεθαίνει. Η αλήθεια σκεπάζεται, μα πάλι ξαναλάμπει!"

Percy Bysshe Shelley
Κάπως έτσι μας αποχαιρετά ο Κάπως έτσι μας αποχαιρετά ο Ιανουάριος στο Ηράκλειο: θερμοκρασίες άνοιξης - ελέω κλιματικής κρίσης - και τον Αντώνη με τον Μανώλη μου να χαίρονται το Κρητικό πέλαγος.
«Όχι στη δημοκρατική εκτροπή, δημόσια και δωρεάν Παιδεία – Δικαίωμα στη γνώση – Δικαίωμα στον Αγώνα»

#συριζα_προοδευτική_συμμαχία #ΑΕΙ #syriza
Σε οικονομικό αδιέξοδο οι ε Σε οικονομικό αδιέξοδο οι επιχειρήσεις - μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Κτημάτων και Ιδιοκτητών Catering, σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου.

Συνάντηση μαζί με @alexischaritsis & @jsarakiotis, με εκπροσώπους της Ένωσης.

#συριζα_προοδευτική_συμμαχία #catering
Instagram post 17943829414411528 Instagram post 17943829414411528
Με πατέρα και γιο Αντώνη, η γιορτή είναι διπλή!
Load More...
FOLLOW US

Μάθετε τα νέα
πρώτοι

xmamoulakis@gmail.com

Ηράκλειο Κρήτης
Πλατεία Κορνάρου 37 (1ος όροφος), ΤΚ 71201
2810226563

Αθήνα
Βουλής 4, ΤΚ 10562
2103251068
Fax: 2103706007

Ας γινουμε η αλλαγη που θελουμε να δουμε!