Χάρης Μαμουλάκης Χάρης Μαμουλάκης Χάρης Μαμουλάκης
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΧΑΡΗΣ
  • ΝΕΑ
  • Γνωμη
  • Videos
  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
iSYRIZA

Pleese add the sidebar teamplate

  • Αρχική
  • /
  • Νέα
  • /
  • Το Ηράκλειο, στο επίκεντρο της τοποθέτησης του Χάρη Μαμουλάκη στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για τη διαχείριση των αποβλήτων (video)

Facebook-f Linkedin-in Twitter Youtube

Το Ηράκλειο, στο επίκεντρο της τοποθέτησης του Χάρη Μαμουλάκη στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για τη διαχείριση των αποβλήτων (video)

21 Ιουλίου 2021

Σε υψηλούς τόνους και με πολλές αναφορές στο Ηράκλειο και την Κρήτη, κινήθηκε η τοποθέτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διαχείριση των αποβλήτων, το απόγευμα της Τρίτης 20 Ιουλίου 2021.

«Ο Υπουργός προσπάθησε να καρπωθεί τις κοινοτικές οδηγίες γύρω από ζητήματα που κινούνται προφανώς προς την θετική κατεύθυνση, αλλά δεν ταυτίζονται καν με την ΝΔ» ανέφερε ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να αλλάξει όλα όσα συντονισμένα επετεύχθησαν τα προηγούμενα χρόνια από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσαν στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων και το Εθνικό Σχέδιο για την Κυκλική Οικονομία, πρωτοβουλίες που έβαλαν μια τάξη στο χάος που επικρατούσε, με συγκεκριμένα αποτελέσματα.». Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερα αναφορά σε έργα που δημοπρατήθηκαν, εντάχτηκαν, συμβασιοποιήθηκαν και εκτελούνται σήμερα στην Κρήτη, όπως είναι οι μονάδες στο Ρέθυμνο και τη Σητεία, αλλά και το Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας στο Ηράκλειο, για το οποίο τόνισε ότι: «…εδώ και μήνες περιμένουμε την ένταξη της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων. Μια προσπάθεια μέσω δημοσίων έργων, και όχι ΣΔΙΤ.».

Ο Χάρης Μαμουλάκης άσκησε έντονη κριτική και για το γεγονός ότι την ώρα που σε όλη την χώρα, δεν προχωράει η ωρίμανση μελετών και η ένταξη Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων, ως δια μαγείας έρχεται η χωροθέτηση μονάδων καύσεως! «Πώς είναι δυνατόν να επιταχύνεται η διαδικασία μονάδων καύσεως, όταν δεν έχουν προηγηθεί τουλάχιστον οι εντάξεις των Μονάδων Επεξεργασία Απορριμμάτων; Τι τελικά θα καταλήξει προς καύση; Τα υπολείμματα; Ή θα πάμε σε λογικές ολικής καύσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον, για τους πολίτες, για τα παιδιά μας;» αναρωτήθηκε ο Βουλευτής Ηρακλείου.

Η Κυκλική Οικονομία ήταν ένα ακόμη σημείο που τέθηκε επί τάπητος από τον Χάρη Μαμουλάκη. «Ήταν μια προσπάθεια της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξουμε το λάθος γραμμικό μοντέλο που επικρατούσε για χρόνια. Το μοντέλο που χαρακτήριζε κάθε προϊόν και οδηγούσε από το «αγορά – χρήση – απόρριψη», στη λογική της επαναχρησιμοποίησης και της δεύτερης ευκαιρίας σε όλα τα προϊόντα. Και τι κάνετε εδώ; Ρηγματώνετε αυτή τη λογική, αλλάζετε τα δεδομένα και την βασική φιλοσοφία της Ε.Ε., όπως για παράδειγμα στα νησιά, όπου βάζετε το όριο των 100 κλινών και των 20.000 κατοίκων για τις αναλογικές χρεώσεις σύμφωνα με τον όγκο των απορριμμάτων, αποκλείοντας έτσι την πλειονότητα των νησιών μας από την αντίληψη και τη φιλοσοφία του pay as you throw. Ναρκοθετείτε την λογική των 4 ρευμάτων, που τα προηγούμενα χρόνια προωθήθηκε και από την Αυτοδιοίκηση για να ενστερνιστούν οι πολίτες τη φιλοσοφία της διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή κι εσείς σήμερα μας ξαναγυρνάτε στην καύση.».

Ο Χάρης Μαμουλάκης άσκησε επίσης κριτική στην Κυβέρνηση, για το ότι την ώρα που επιφορτίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και ευθύνες, δεν προβλέπει και τους ανάλογους πόρους που θα απαιτηθούν. Αντ’ αυτού, επιλέγει την ενίσχυση του υποστελεχομένου Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης – ΕΟΑΝ, με αμφίβολα αποτελέσματα. Δεν παρέλειψε τέλος να αναφερθεί και στην παντελή απουσία σχεδίου διαχείρισης των επικίνδυνων αποβλήτων που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία, όπως είναι τα χρησιμοποιημένα self-test και οι μάσκες, παραθέτοντας καλές πρακτικές χωρών, όπως η Σουηδία, η Φιλανδία και η Νορβηγία, οι οποίες εξοικονόμησαν 8 δισ ευρώ από την πρόληψη αυτών.

Share:
prev post next post

Αναζήτηση

Τελευταία Νέα

  • Ο πολιτικός χρόνος του κ. Μητσοτάκη

    30 Ιουνίου, 2022
  • Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων»:

    30 Ιουνίου, 2022
  • Στα εγκαίνια του πρώτου έργου ενεργειακού

    30 Ιουνίου, 2022

Ιστορικό

  • Ιούνιος 2022
  • Μάιος 2022
  • Απρίλιος 2022
  • Μάρτιος 2022
  • Φεβρουάριος 2022
  • Ιανουάριος 2022
  • Δεκέμβριος 2021
  • Νοέμβριος 2021
  • Οκτώβριος 2021
  • Σεπτέμβριος 2021
  • Αύγουστος 2021
  • Ιούλιος 2021
  • Ιούνιος 2021
  • Μάιος 2021
  • Απρίλιος 2021
  • Μάρτιος 2021
  • Φεβρουάριος 2021
  • Ιανουάριος 2021
  • Δεκέμβριος 2020
  • Νοέμβριος 2020
  • Οκτώβριος 2020
  • Σεπτέμβριος 2020
  • Αύγουστος 2020
  • Ιούλιος 2020
  • Ιούνιος 2020
  • Μάιος 2020
  • Απρίλιος 2020
  • Μάρτιος 2020
  • Φεβρουάριος 2020
  • Ιανουάριος 2020
  • Δεκέμβριος 2019
  • Νοέμβριος 2019
  • Οκτώβριος 2019
  • Σεπτέμβριος 2019
  • Αύγουστος 2019
  • Ιούλιος 2019
  • Ιούνιος 2019
  • Μάιος 2019
  • Απρίλιος 2019
  • Μάρτιος 2019
  • Φεβρουάριος 2019
  • Ιανουάριος 2019
  • Δεκέμβριος 2018
  • Νοέμβριος 2018
  • Οκτώβριος 2018
  • Σεπτέμβριος 2018
  • Αύγουστος 2018
  • Ιούλιος 2018
  • Ιούνιος 2018
  • Μάιος 2018
  • Απρίλιος 2018
  • Μάρτιος 2018
  • Φεβρουάριος 2018
  • Ιανουάριος 2018
  • Δεκέμβριος 2017
  • Νοέμβριος 2017
  • Οκτώβριος 2017
  • Σεπτέμβριος 2017
  • Αύγουστος 2017
  • Ιούλιος 2017
  • Ιούνιος 2017
  • Μάιος 2017

Στον αέρα είναι πλέον η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής
νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ, www.isyriza.gr.

ΚΑΝ΄ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ / ΚΑΝ΄ΤΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Μπορεί τώρα κάθε προοδευτικός πολίτης να γίνει μέλος της μεγάλης και ανοικτής
οικογένειας του ΣΥΡΙΖΑ και να βάλει το δικό του λιθαράκι στη νέα εποχή.
iSYRIZA
Tweets by Mamoulakis
FOLLOW US
ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

mamoulakis

Με τον φίλο και συνάδελφο Σωκράτη Φάμελλο.
@famellossokratis 

#μητσοτακης #αιγαίο #turkaegean #ερντογάν #τουρκία #crete #ηράκλειο
My body my choice. Μια πρωτοβουλία My body my choice. 

Μια πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών.

#metoo #μωβ #metoogreece #mybodymychoice #cancel_εκτρωσεις
Ηράκλειο - Αθήνα, κάτι σαν Παγκράτι - Κολιάτσου.... καλημέρα!

#crete #athens #greece #airport #αιγαίο
Συνάντηση με τον Δήμαρχο τη Συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης μου, Βασίλη Λαμπρινό.

 #ηράκλειο #crete #δήμος_ηρακλείου
Βρέθηκα τις προάλλες στο πά Βρέθηκα τις προάλλες στο πάρκο Γεωργιάδη με μια παρέα παιδιών.
Οι ηλικίες τους κυμαίνονταν από 15 έως 18 ετών.
Καθίσαμε όλοι μαζί οκλαδόν στο γρασίδι και η κουβέντα πήρε φωτιά.
 #παιδιά #κεραμεως #τικτοκ
Υποδοχή νέων μελών στο Ηράκ Υποδοχή νέων μελών στο Ηράκλειο!
Μια όμορφη βραδιά στην γεμάτη πλατεία Δασκαλογιάννη με τον κόσμο να στέλνει ηχηρό μήνυμα νίκης!

#νεα_μελη #συριζα #ηράκλειο #crete
Απόψε στην πλατεία με το βαφτιστήρι μου!

#νεα_μελη #ΣΥΡΙΖΑ #εκλογές
Μία εβδομάδα γεμάτη Βουλή.
Λίγο πριν τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην επιτροπή ανταγωνισμού!

#vouli #athens #εκλογές
Στην βουλή, λίγο πριν την επ Στην βουλή, λίγο πριν την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας!

#vouli #tsipras #πόθενέσχες #μητσοτακης
📍 Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Game Changer | Τα Πάνω-Κάτω, στο Ηράκλειο

Ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις για ενήλικες και παιδιά όλων των ηλικιών. Ντόπιους και πρόσφυγες. Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διακρίσεις.
Ο λαός μας άλλωστε, γνωρίζει καλά από προσφυγιά. Και ο αγώνας για τα δικαιώματα των προσφύγων, όπως και ο αγώνας για τα δικαιώματα κάθε ευάλωτου συνανθρώπου, είναι κοινή μας υπόθεση.

Στο πάρκο Γεωργιάδη, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS, σε συνεργασία με το eFantasy Κρήτης, την Εκπαιδευτική - Αναπτυξιακή «ΠΛΟΗΓΟΣ» και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. – Πρόγραμμα ESTIA.

#refugees #efantasy #helios #estia #crete #heraklion
#world_refugee_day
🔘 1987:
Στο πατρικό μου στην οδό Χάνδακος στο Ηράκλειο.

♟ Η πρώτη μου επαφή με το σκάκι σε ηλικία 11 χρονών υπό τις οδηγίες του πατέρα μου. 
Πατέρα, σου οφείλω την σκακιστική αγάπη και νοοτροπία, μα και τόσα άλλα!

Σ' ευχαριστώ που στέκεσαι πάντα δίπλα, σε όλες μου τις κινήσεις.

Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες, που έχουμε σήμερα κι εμείς την τιμητική μας ημέρα!

#ημερατουπατερα #fathersday #love #loveislove
Ο Μανώλης Γαρεφαλάκης απο π Ο Μανώλης Γαρεφαλάκης απο παιδί είχε όνειρο να γίνει Ίκαρος. Μεγάλωσε δίπλα στο αεροδρόμιο Καστελίου και έβλεπε τις πτήσεις των μαχητικών, με αποτέλεσμα αυτό να περάσει στο DNA του. 

Ήταν το όνειρο του και τα κατάφερε. Ένιωθε ιδιαίτερα τυχερός και υπερήφανος όταν "έσκιζε" τους αιθέρες με το f16.

Η τραγική ειρωνία είναι ότι ο Σμηναγός, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στην λεωφόρο Σούδας στα Χανιά!

Σήμερα κλείνουν δύο χρόνια οδύνης απο τον πρόωρο χαμό του. 
Αιωνία του η μνήμη!
🔘 Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο 🔘 Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο "ξαναχτυπά" με το μήνυμα πάνω στην μπλούζα του.

"Οι άνθρωποι με ποιότητα, δεν φοβούνται την ισότητα"

Εκτός από μπάσκετ διδάσκει και ήθος όπως πάντα!
Σημασία έχει να αγαπάς άνευ όρων!

#athenspride #pride #nba #equality
📍 Εθελοντική Αιμοδοσία 🎙 📍 Εθελοντική Αιμοδοσία

🎙 Με την Αγγέλα Δουλγεράκη στον 9,84 συζητάμε για την προσπάθεια ενίσχυσης της κουλτούρας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η Πολιτεία οφείλει να ενισχύσει τις μονάδες αιμοδοσίας.
Ένα απλό SMS ενημέρωσης και επιβράβευσης μπορεί να κάνει την διαφορά.
Γιατί να μην ακολουθήσει και η Ελλάδα επιτυχημένες πρακτικές άλλων χωρών;

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη και την κοινοβουλευτική μου παρέμβαση.

#vouli #blooddonation #blooddonationcampaign #crete #instagood
🩸 Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη!

Ένα ενημερωτικό και ταυτόχρονα ενθαρρυντικό μήνυμα στο κινητό ότι σώθηκε με το αίμα σου μία ζωή!
Ένας στοχευμένος τρόπος επιβράβευσης για τον εθελοντή αιμοδότη.

Πολύτιμη πρακτική που μπορεί να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο και για την αύξηση του αριθμού εθελοντών αιμοδοτών σε κάθε χώρα.

Γιατί όχι κι εδώ;;

Στο site μου www.mamoulakis.gr  μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την κοινοβουλευτική μου παρέμβαση.
Μια δύσκολη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της με πολλές συναντήσεις και μετακινήσεις σε Ηράκλειο και Αθήνα.
Επιστροφή στην Κρήτη, στην οικογένεια και τους φίλους!
Καλό βράδυ!
#heraklion #crete #friday #weekend
Στείλατε 🏆(14) Μας ξεσήκωσε Στείλατε
🏆(14)
Μας ξεσήκωσε ο Ναδάλ σήμερα στον τελικό του Ρολάν Γκαρός που τα κάνει να μοιάζουν όλα τόσο εύκολα!
🎾 Και είπαμε, να ξεσκονίζουμε κι εμείς τις τενιστικές μας δεξιότητες!

#tennis #tennislove #rollandgarros #nadal
5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Π 5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αξίζει όλοι να επισκεφτούμε τον Καράβολα!».
 
«Στο φεστιβάλ για το περιβάλλον, την οικολογία και την κυκλική οικονομία που είχα την χαρά να συμμετέχω ενεργά στο ξεκίνημά του, το 2018.
Έγινε θεσμός και συνεχίζει δυναμικά μέχρι και σήμερα.
Πρόκειται για ένα 3ήμερο δράσεων για όλη την οικογένεια που συγκεντρώνει την διαδραστικότητα και την εκπαίδευση, την ευαισθητοποίηση και την ψυχαγωγία.
Μια εκδήλωση που βάζει το δικό της λιθαράκι στην κοινή προσπάθεια ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησης και αλλαγής των συνηθειών μας, με απώτερο σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές της Ομάδας Heraklion Eco Voice που έδωσαν για μια ακόμη χρονιά τον καλύτερό τους εαυτό, στους φορείς της Αυτοδιοίκησης που στηρίζουν την δράση, στις εθελοντικές ομάδες που συμμετέχουν, σε όλους όσους βοήθησαν στη φετινή διοργάνωση». 
#περιβάλλον 
#Heraklion 
#ecology #heraklionecovoice  #παγκοσμιαημεραπεριβαλλοντος  #crete #cretelife #crete🇬🇷 #cretegreece
🚴 Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου. 
Το πιο φιλικό μεταφορικό μέσο για το περιβάλλον!
Παίρνουμε φόρα και τιμούμε την μέρα οικογενειακώς!
#παγκόσμια_ημέρα_ποδηλάτου
Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθή Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ένα τοπόσημο του Ηρακλείου με σημαντικό πολιτιστικό αποτύπωμα.

Η μόνη Βιβλιοθήκη στον κόσμο που διατηρεί πλήρη αρχεία, από τον 12ο αιώνα, από τις περιόδους των κατακτητών του τόπου μας.
Ένα πνευματικό κέντρο με απεριόριστες δυνατότητες εξωστρέφειας και προσφοράς.
Βρισκόμαστε όλοι στο πλευρό της.

 Συνεχίζουμε τις πιέσεις μας έτσι ώστε και η Πολιτεία να αντιληφθεί τις ευθύνες της. Από αυτή την προσπάθεια, δεν περισσεύει κανείς.

Παρακάτω θα βρείτε τον σύνδεσμο για να διαβάσετε και την σχετική Ερώτηση που κατέθεσα μαζί με Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητώντας την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα επανασύστασης και κάλυψης των κενών θέσεων της Βικελαίας. Θέσεων που καταργήθηκαν επί Υπουργίας του νυν Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το 2012, με αποτέλεσμα σήμερα, να υπηρετούν στην Βικελαία μόλις 8 άτομα - εκ των οποίων τα δυο συνταξιοδοτούνται εντός του
2022 - από τα 35 που απασχολούσε.

https://mamoulakis.gr/2022/06/02/sti-vikelaia-dimotiki-vivliothiki-o-charis-mamoulakis/
☀️Νέος μήνας, αλλαγή εποχή ☀️Νέος μήνας, αλλαγή εποχής!
Ευχές για μια νέα αρχή. 

🍉Καλό καλοκαίρι!
«Η πρωτοβουλία των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης και η διοργάνωση του 10ου Παγκρήτιου Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, με στόχο την σύνδεση του τουρισμού με την αγροτική παραγωγή και την μεταποίηση, είναι αξιέπαινη.
Ανοίγει βηματισμό και εντείνει την μεταλαμπάδευση της γνώσης γύρω από την Κρητική διατροφή.
Ευχή όλων μας είναι χρόνο με τον χρόνο να γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή η συμβολή της στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.
Η ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ωστόσο, βιώνει μια πρωτοφανή τριπλή κρίση: Μείωση τζίρου, συσσωρευμένα χρέη και ενεργειακή κρίση. 
Επιβάλλεται η Πολιτεία να αναλάβει ουσιαστική δράση.
Προτάσεις έχουν κατατεθεί από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εδώ και μήνες.
Η πολιτική βούληση από την πλευρά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη όμως, απουσιάζει εκκωφαντικά!».
Load More...
FOLLOW US

Μάθετε τα νέα
πρώτοι

xmamoulakis@gmail.com

Ηράκλειο Κρήτης
Πλατεία Κορνάρου 37 (1ος όροφος), ΤΚ 71201
2810226563

Αθήνα
Βουλής 4, ΤΚ 10562
2103251068
Fax: 2103706007

Ας γινουμε η αλλαγη που θελουμε να δουμε!